Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Η επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ: Με ονοματεπώνυμο Ραζβάν Λουτσέσκου

Η επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ: Με ονοματεπώνυμο Ραζβάν Λουτσέσκου


Το Gazzetta ρίχνει φως με κάθε λεπτομέρεια στην «επόμενη μέρα» του ΠΑΟΚ και καταγράφει τις κινήσεις των Πρωταθλητών Ελλάδας στο κομμάτι της διαμόρφωσης του ρόστερ για την σεζόν 2024-25.

Ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει το πιο μάγκικο και αρσενικό πρωτάθλημα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το επίτευγμα της ομαδάρας του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι μοναδικό και θα συζητιέται για πολλά χρόνια, θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές, όλοι θα θυμούνται το συγκλονιστικότερο φινάλε όλων των εποχών.

Οι «ασπρόμαυροι» πέτυχαν το μεγαλύτερο «ριφιφί» στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον Ιβάν Σαββίδη καθηλωμένο στο μακρινό Ροστόφ, με τον Λουτσέσκου να βγαίνει μπροστά στα δύσκολα και χωρίς… αθλητικό διευθυντή! Μια λεπτομέρεια που ελάχιστοι θυμούνται.

Σύσσωμος ο οργανισμός του «Δικεφάλου», με τα καλά και τα κακά του, δούλεψε μεθοδευμένα, τις ακαδημίες σε πρώτο πλάνο, και μια πίστη στο πλάνο. Θα συμφωνήσω με τον Μιχάλη Τσόχο που έγραψε πως «ο ΠΑΟΚ δεν το πήρε το πρωτάθλημα επειδή πήρε τέσσερα ντέρμπι στη σειρά. Το πήρε γιατί δουλεύει σωστά εδώ και χρόνια».

Γι’ αυτό και στη Μικράς Ασίας είναι κάτι παραπάνω από σίγουροι πως θα καταφέρουν να διαχειριστούν την τεράστια επιτυχία άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμος για την πρόκληση του UEFA Champions League. Ο ΠΑΟΚ καλείται να προσαρμοστεί στη νέα τάξη πραγμάτων, να δουλέψει πάνω στο πλάνο του, να αναδιοργανωθεί και να συνεχίσει την πορεία του κρατώντας ό,τι χρειάζεται από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το σίγουρο είναι πως και η επόμενη χρονιά θα έχει ονοματεπώνυμο: Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος αναμένεται να πάρει επ’ ώμου τον σχεδιασμό της ομάδας και να είναι αυτός που θα έχει τον πρώτο λόγο στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Οι κινήσεις που προηγήθηκαν της «κούπας»

Στους λίγους που έχουν απομείνει να μην παραδέχονται το σπουδαίο έργο του, απαντά για τον Λουτσέσκου η εικόνα της ομάδας του. Του δημιουργήματός του. Οταν δουλεύεις την ομάδα σου έξι από τις επτά ημέρες της εβδομάδας και 22 από τις 24 ώρες της έβδομης, τότε έχεις κάθε δικαίωμα να υπερηφανεύεσαι για τη δουλειά σου.

Στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα μετράει. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Ότι, με τον τρόπο του, ο Ρουμάνος δημιούργησε ξανά ένα περιβάλλον στο οποίο οι ποδοσφαιριστές απολαμβάνουν αυτό που κάνουν προτού, καν, μπουν να παίξουν. Αυτό, δηλαδή, που έλειπε τα επόμενα χρόνια μετά την κατάκτηση του νταμπλ. Η πίστη. Η θέληση. Η επιθυμία. Η δίψα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει «χτίσει» μια ιδιαίτερη σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη, μιλάνε απευθείας οι δυο τους, δίχως μεσάζοντες, εξ ου και η ανανέωση (της συνεργασίας) του Ρουμάνου με τον ΠΑΟΚ για τα επόμενα τρία χρόνια. Η ανακοίνωση ήρθε στις 9 Φεβρουαρίου στο κλείσιμο όλων των κινήσεων με φόντο το μέλλον της ομάδας πολλούς μήνες προτού κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Ο «Δικέφαλος» ανανέωσε τον Τόμας Μουργκ μέχρι το καλοκαίρι του 2026, φρόντισε να έχει για ακόμα μια χρονιά στις τάξεις του αυτή την τεράστια μορφή που ακούει στο όνομα Τάισον Μπαρσέλος Φρέντα, ο οποίος ανανέωσε τη συνεργασία του με τον έως το καλοκαίρι του 2025, ενώ έχει φροντίσει να επιβραβεύσει τις καλές εμφανίσεις του Ντόμινικ Κοτάρσκι και να του ανανεώσει το συμβόλαιο μέχρι το 2028, όπως επίσης και του Αντρίγια Ζίβκοβιτς μέχρι το 2027.

Τα συμβόλαια που λήγουν και τα ερωτηματικά

Υπάρχουν κάποια ανοικτά μέτωπα και ερωτηματικά για τον ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν. Αρχικά περιμένουμε μέσα στα επόμενα 24ωρα να μάθουμε την απόφαση του Αντρέ Βιεϊρίνια και αν ο εμβληματικός αρχηγός θα συνεχίσει για ακόμα ένα χρόνο ή θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Το συμβόλαιο του Πορτογάλου αρχηγού είναι το ένα από τα τέσσερα που λήγουν σε λίγες ημέρες. Αυτά των Μπράντον Τόμας, Στέφαν Σβαμπ και Ζίβκο Ζίβκοβιτς, είναι τα άλλα τρία, με την καθεμία περίπτωση βέβαια να είναι διαφορετική από την άλλη.

Μέχρι και τον Ιανουάριο ελάχιστοι στοιχημάτιζαν υπέρ της παραμονής του Στέφαν Σβαμπ, τίποτα δεν έδειχνε ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε μια νέα ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο ο χαρακτήρας του Αυστριακού, η προσωπικότητα και η στόφα του ηγέτη που έβγαλε «στα δύσκολα», όταν η ομάδα τον χρειαζόταν, έχουν αλλάξει το κλίμα και δεν αποκλείεται να υπάρξει ανατροπή των δεδομένων, άλλωστε ο Λουτσέσκου είναι γνωστό ότι δεν επιθυμεί τις πολλές αλλαγές, ειδικά όταν έχει να παίξει το πρώτο επίσημο παιχνίδι στις 22-23 Ιουλίου.

Τον Ιούνιο λήγει και το συμβόλαιο του Μπράντον Τόμας, στο οποίο, όμως, ο ΠΑΟΚ έχει οψιόν για συν ένα χρόνο, ειδικά μετά τη φετινή σεζόν και το γκολ στο «Κλ. Βικελίδης», όλα δείχνουν ότι αυτή η οψιόν θα ενεργοποιηθεί και ο Ισπανός φορ θα παραμείνει στην Τούμπα.

Στα 34 του ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς αντιλαμβάνεται ότι έφτασε ο καιρός που ο «Δικέφαλος» θα αναζητήσει να βρει στην αγορά άλλη λύση στην τριάδα των γκολκίπερ, οπότε το μέλλον του είναι αβέβαιο.

Το «μέτωπο» των δανεικών

Στην κατηγορία των δανεικών είναι οι Μάρκος Αντόνιο, Σουαλιό Μεϊτέ και Τόμας Κεντζιόρα. Τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Για τον Βραζιλιάνο μέσο υπάρχει μια πολύ υψηλή οψιόν αγοράς (6.000.000 ευρώ) από τη Λάτσιο και μετά από 17 συμμετοχές (με 3 γκολ) πολύ δύσκολα θα μπει ο ΠΑΟΚ στη διαδικασία συζητήσεων για την παραμονή του στην ομάδα.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν ξεκινήσει έναν πρώτο κύκλο επαφών με την Μπενφίκα για την αγορά του Σουαλιό Μεϊτέ, κάποια στιγμή το θέμα «πάγωσε», ωστόσο η συγκεκριμένη υπόθεση παραμένει ανοικτή και δεν αποκλείεται να ανοίξει εκ νέου, με τους Πρωταθλητές Ελλάδας να γνωρίζουν τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης, με τη ρήτρα των 4.000.000 ευρώ να είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι» μαζί με τις απαιτήσεις του Γάλλου χαφ για τον οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει εκφραστεί θετικά.

Το ίδιο ισχύει και για τον Τόμας Κεντζιόρα. Ο μάνατζερ του έχει εγκατασταθεί τον τελευταίο μήνα στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία με τον Πολωνό κεντρικό αμυντικό, αντίθετα παρατηρείται μια μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές μαζί με διάθεση να βρεθεί στο τέλος η «χρυσή τομή».

Τα «παιδιά» των ακαδημιών και το ενδιαφέρον για «Ντέλια» και Κουλιεράκη

Ο ΠΑΟΚ μέσα στο καλοκαίρι θα πρέπει να καθίσει με τον Στέφανο Τζίμα και να συζητήσει μαζί του για την ανανέωση του συμβολαίου, καθώς μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του. Ο μικρός είναι ένα απ’ τα πιο πολύτιμα πετράδια των «ασπρόμαυρων», κάτι ανάλογο που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια με τον Γιάννη Κωνσταντέλια και τον Κώστα Κουλιεράκη.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η προοπτική του Champions League, ενδεχομένως, να παίξει σημαντικό ρόλο στις τελικές αποφάσεις της διοίκησης για το μέλλον των δύο νεαρών ποδοσφαιριστών, που ναι μεν δεσμεύονται με μακροχρόνια συμβόλαια (ο πρώτος μέχρι το 2027, ο δεύτερος μέχρι τον Δεκέμβριο του 2026), αλλά ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά πως θα συνεχίσουν και τη νέα χρονιά με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Για τον Χανιώτη διεθνή στόπερ είναι δεδομένο και εκφρασμένο το έντονο ενδιαφέρον της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της γερμανικής ομάδας κινείται γύρω τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τον «Ντέλια» μπορεί να παρατηρείται μια… ησυχία, αλλά παραμένει το πιο «hot» όνομα του ΠΑΟΚ στην αγορά και την τιμή του να ξεπερνάει τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Στη λίστα των παικτών που κάνουν «κλικ» σε ουκ ολίγες ομάδες από το εξωτερικό και μεγάλα πρωταθλήματα ανήκουν τόσο ο Ντόμινικ Κοτάρσκι, όσο και ο Μπάμπα Ράχμαν, οι οποίοι προέρχονται από μια πολύ «γεμάτη» χρονιά και εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Ένας φίλος του Γιώργου Μαζωνάκη έκανε δηλώσεις στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και αναφέρθηκε στη σχέση του τραγουδιστή με την αδερφή του Βάσω Μαζωνάκη. Τα...

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Πολιτική

Με υψηλούς τόνους κατά του Νίκου Δένδια, με αφορμή τις δηλώσεις του από το Καστελλόριζο, μίλησε – μετά τον Ομέρ Τσελίκ – και ο...

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...