Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Τα νέα της πιάτσας, 432…

Τα νέα της πιάτσας, 432…


Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Έχουμε πνιγεί στη σκόνη τις τελευταίες ημέρες και μέχρι την Τετάρτη καλό είναι να προσέχουμε και ιδίως όσοι έχουν προβλήματα υγείας. Χώμα… παντού, βρώμικα αυτοκίνητα και ένα σκηνικό που η αλήθεια είναι ότι, μας ταλαιπωρεί.

Ας ευχηθούμε όχι μόνο να καθαρίσει η ατμόσφαιρα αλλά να ρίξει και καμιά βροχούλα. Ο καιρός πάντως… περνά γρήγορα και σε λίγες ημέρες, αν δεν το έχετε καταλάβει, μπαίνουμε στον Ιούνιο.

Καλοκαιράκι, μπανάκια και ξεκούραση πάνε μαζί, οπότε έχουμε κάθε λόγο να βρίσκεται σε καλά επίπεδα και η ψυχολογία μας. Σιγα σιγά, θα πρέπει να οργανώνουμε και τις διακοπές γιατί έτσι θα γεμίσουμε και τις μπαταρίες μας.




Κυκλοφορεί… ανάμεσά μας!

Πάει δυνατά η αγορά

Στα της αγοράς πάντως, τα δεδομένα είναι πολύ καλά και τα στοιχεία δείχνουν πως ο Μάιος θα κλείσει δυναμικά και καλύτερα από πέρυσι. Έτσι μετά την αδράνεια του Πάσχα ζεσταίνονται οι διελεύσεις και οι παραγγελίες, ενώ πολύς κόσμος εκμεταλλεύεται και το περιβάλλον προσφορών.

Η καλή πορεία θα συνεχιστεί τον Ιούνιο, άντε και τον Ιούλιο, καθώς εντός καλοκαιριού θα δούμε αύξηση στις τιμές των αυτοκινήτων που οφείλεται σε επιπλέον εξοπλισμούς ασφαλείας που θα είναι υποχρεωτικοί σύμφωνα με Ευρωπαϊκή οδηγία.

Κλείνοντας να τονίσω, πως δυστυχώς σε έναν κλάδο που προσπαθεί να αλλάξει συνεχίζει να μένει πίσω σε πολλά πράγματα. Και το αναφέρω αυτό, διότι είναι πολύ κρίμα να προσπαθείς κάθε λίγο και λιγάκι να αποδείξεις πως αυτό που κάνεις είναι επαγγελματικό ή όχι, όταν την ίδια ώρα το αναγνωρίζουν εκατομμύρια αναγνώστες!




Η νέα εικόνα της Honda αποτυπώνεται στο ZR-V

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Αυτός που σε φοβάται όταν είσαι παρών σε μισεί όταν είσαι απών


Τις 4.943 μονάδες από την 1η Μαΐου έως και την Παρασκευή 17 Μαΐου, έφτασαν οι ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Ήδη η αγορά σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο «τρέχει» με ρυθμό +2.8%.




Το TOP 10 των εισαγωγικών εταιρειών αυτοκινήτων με τις περισσότερες ταξινομήσεις το χρονικό διάστημα 1-17 Μαΐου 2024, έχει ως εξής:

Toyota 1.233
Suzuki 539
Fiat 509
Hyundai 443
Skoda 261
BMW 249
KIA 235
Citroen/DS 219
VW 190
Peugeot 182


Ο Αντώνης Αδάναλης και μετά την εσωτερική μετακίνηση της Δήμητρας Μπίκου στο BMW Group Hellas, αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου τη θέση του Επικεφαλής MINI. Ο ίδιος βρίσκεται σχεδόν 15 χρόνια στην εταιρεία και μετακομίζει και αυτός… εσωτερικά, από τη θέση του Επικεφαλής για τα ηλεκτρικά μοντέλα της BMW στην MINI.


Από τις 15 Απριλίου είχαμε γράψει στα «Νέα της Πιάτσας #427» αναφορικά με το ποια θα αναλάβει τη θέση Marketing στην BMW. Τελικά το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε και από 1η Ιουλίου 2024 η Δήμητρα Μπίκου αναλαμβάνει (καθώς διαθέτει και τα ανάλογα προσόντα) τη συγκεκριμένη θέση.




Από τον ερχόμενο Ιούλιο αναμένεται να υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων γεγονός που οφείλεται σε προϊοντικές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις που αφορούν οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Περαστικά να ευχηθούμε σε έναν δικό μας άνθρωπο της πιάτσας ο οποίος βρέθηκε στο εξωτερικό πριν από λίγες ημέρες και αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας. Ευτυχώς ο ίδιος κατάλαβε έγκαιρα πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την υγεία του, πήγε στο νοσοκομείο και τέλος καλό, όλα καλά. Περιμένουμε να επιστρέψει στην ρουτίνα του πολύ σύντομα!


Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε επίσημα η συνεργασία του Stellantis Group (Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Alfa romeo, Jeep, Chrysler, Maserati, Dodge, RAM, κ.λπ.) με την κινεζική Leap Motors. Η τελευταία υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα αλλά χωρίς δραστηριότητα ενώ όπως ξέρουμε την διαχειρίζεται μία εταιρεία rent a car σε συνεργασία με Κινέζους. Στο παρελθόν έγιναν κινήσεις να δοθεί σε κάποιον εισαγωγέα αλλά χωρίς ανταπόκριση. Όπως φαίνεται μετά το καλοκαίρι θα αλλάξει χέρια και θα γίνει επαναλανσάρισμα




Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δημοσιογράφος Παντελής Τζερτζεβέλης (στη φωτό αριστερά) βρέθηκε πίσω από τις κάμερες της Διεθνούς Διοργάνωσης ΔΕΗ Tour of Hellas αναλαμβάνοντας χρέη στο Γραφείο Τύπου.




Δίπλα… δίπλα, τσάκωσε ο φακός τους Άρη Γαλανόπουλο και Τάκη Τρακουσέλλη, τους βασικούς διοργανωτές της έκθεση αυτοκινήτου που θα διεξαχθεί μετά το καλοκαίρι. Όπως μας είπαν η ζήτηση για περίπτερα πάει… σφαίρα!




Παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα το ολοκαίνουργιο Suzuki Swift το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο στο κοινό με ένα μηχανικό σύνολο 1.2 λίτρων και 82 ίππους. Η παρουσίαση έγινε στο Island, παρουσία 40 και πλέον δημοσιογράφων.




Μαζί με τους Έλληνες δημοσιογράφους που παρευρέθησαν στην εκδήλωση για το νέο Suzuki Swift, το παρών έδωσαν και δημοσιογράφοι από την Βουλγαρία, οι οποίο είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μία πρώτη οδηγική γεύση από το ιαπωνικό μοντέλο, οδηγώντας το στο παραλιακό μέτωπο προς Σούνιο.




Με την ευκαιρία έλευσης του νέου Swift ρωτήσαμε τον κόσμο να μας πει αν του αρέσει ή όχι. Η δημοσκόπηση έγινε με story μέσω Instagram (στον λογαριασμό Βασίλης Σαρημπαλίδης) και η ερώτηση ήταν η εξής: «Ωραίο το νέο Swift?». Από τους 14.000 που είδαν την ιστορία και σε 24 ώρες (όσες διαρκεί κάθε story), το 61% απάντησε πως δεν του αρέσει (σύνολο ψήφων: 1.778) ενώ το 39% απάντησε πως του αρέσει (σύνολο ψήφων: 1.126).




Τα ολοκαίνουργια μοντέλα αλλά και τη νέα εικόνα της παρουσιάζει σήμερα το βράδυ η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Smart. Να σημειώσουμε πως την εισαγωγή και διανομή θα έχει η ίδια εταιρεία που εισάγει και διανέμει τα αυτοκίνητα της Mercedes. Στην παρουσίαση θα υπάρχουν τα μοντέλα #1 και #3, τα οποία θα παραδοθούν στους πρώτους πελάτες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.




Φανατικός της Mercedes αποδείχτηκε πως είναι ο Χάρης Βαφειάς ο οποίος φιλοξενεί στο γκαράζ του, σε Ελλάδα και εξωτερικό σχεδόν 10 μοντέλα. Ωστόσο και όπως ο ίδιος λέει τα αγαπημένα του είναι τα Mitsubishi EVO και Subaru Impreza.


Στην Κροατία ταξίδεψαν πριν από λίγες ημέρες οι αντιπρόσωποι της BMW για την παρουσίαση της νέας BMW M5. Το ταξίδι ήταν πολύ ξεχωριστό και για να φτάσουν σε συγκεκριμένο σημείο οι προσκεκλημένοι, έπρεπε να κάνουν πτήση και με ελικόπτερο.


Για πρώτη φορά δύο Βαρδιονογιάννηδες συμμετείχαν ταυτόχρονα σε αγώνα ράλι. Συγκεκριμένα οι “Flandy” (Ανδρέας Βαρδινογιάννης) και “JJ’ (Μάξιμος Βαρδινογιάννης) έτρεξαν αμφότεροι με Ford Fiesta Rally3 στο χωμάτινο πρωταθληματικό αγώνα «Ολυμπιακό Ράλι». Ο “Flandy” που έτρεξε στον πέμπτο ελληνικό αγώνα της καριέρας του τερμάτισε στην 6η θέση της γενικής κατάταξης και ο “JJ” που συμμετείχε αντίστοιχα στον δεύτερο προσωπικό του αγώνα, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 25η θέση.






Στο βάθρο του Ολυμπιακού Ράλι, αγώνας που προσμετρούσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Χώματος, ανέβηκε ο Θέμης Χαλκιάς. Ο συγκεκριμένος είναι αντιπρόσωπος της Nissan και επισκευαστής των Renault – Dacia. Έτρεξε με Renault Clio Rally3 και τερμάτισε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.




Ο αντιπρόσωπος της Ford (Car Center), Νώντας Καρανικόλας συμμετείχε στον πρόσφατο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χώματος, «Ολυμπιακό Ράλι». Πίσω από το τιμόνι ενός Ford Fiesta Rally3 κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.




Επένδυση δύο εκατομμυρίων ευρώ έκανε η ελληνική εταιρεία Grantex που δραστηριοποιείται στο τομέα των φρένων και των συστημάτων πέδησης. Συγκεκριμένα έφτιαξε μία νέα αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής με χρήση ρομποτικών μηχανημάτων με σκοπό να εξυπηρετεί καλύτερα και με κορυφαία προϊόντα τις 78 χώρες στις οποίες εξάγει περισσότερους από 200 κωδικούς.




Εκδήλωση για το 20 χρόνια λειτουργίας πραγματοποίησε η ελληνική εταιρεία DNA που ειδικεύεται στην κατασκευή φίλτρων. Στο gala που διοργάνωσε παρευρέθησαν περισσότεροι από 200 προσκεκλημένοι. Αν σημειώσουμε πως η εν λόγω εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 100 χώρες.




ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
Βασίλης Σαρημπαλίδης: 173.000
Trcoff: 74.500
Tractiongr: 32.300
Drive magazine: 27.600
Gocar: 21.000
Carotogr: 15.500
CarGuysGr: 15.200
Οδηγώντας: 6.570
Autobeat: 6.490
Newsauto: 5.510
George Sargiannidis: 5.460
4Τροχοί: 4.650
autotriti gr: 3.740
Panos Seitanidis: 2.450
ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.970
Enkinisi: 1.700

  • η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 20/5/2024 (15:00)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μusic

https://www.getgreekmusic.gr – Μπες και μάθε τα πάντα για την ελληνική μουσική. ▷ Που γυρίζεις – Imam Baildi ft.Μαίρη Λίντα … source

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Το VW Golf είναι με διαφορά το πιο γνωστό μικρομεσαίο σε όλο τον πλανήτη. Κάθε γενιά του, διαθέτει και ταχύτερες –...

Ελλάδα

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (18/9) στην Εύβοια, με έναν τραυματία. Μηχανάκι συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στην οδό Χαινά έξω από το γήπεδο...