Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Ισραήλ: Η Ένωση Δημοσιογράφων απαιτεί να σταματήσει το «κυνήγι» των Αράβων δημοσιογράφων

Ισραήλ: Η Ένωση Δημοσιογράφων απαιτεί να σταματήσει το «κυνήγι» των Αράβων δημοσιογράφων


Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ

Η Ένωση Δημοσιογράφων στο Ισραήλ κάλεσε την Κυριακή το Υπουργείο Επικοινωνιών να σταματήσει το «κυνήγι» αραβόφωνων δημοσιογράφων, αφού αρκετοί ανακρίθηκαν ενώ κάλυπταν μια διαδήλωση στο Τελ Αβίβ την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ένωση δήλωσε ότι κάποιοι αραβόφωνοι δημοσιογράφοι κάλυπταν το γεγονός όταν επιθεωρητές από το υπουργείο Επικοινωνιών και αστυνομικοί άρχισαν να τους ανακρίνουν και να τους ζητούν να δηλώσουν για ποια υπηρεσία δούλευαν για να διασφαλίσουν ότι δεν εργάζονταν για το Al-Jazeera.

Η Ισραηλινή Haaretz μοιράστηκε πλάνα από τη σκηνή που δείχνει αστυνομικούς να παραμερίζουν δημοσιογράφους από το Al-Araby TV στη διαδήλωση στις 11 Μαΐου και να τους ζητούν τις ταυτότητες. Μάρτυρες στο σημείο είπαν ότι οι αστυνομικοί νόμιζαν ότι οι δημοσιογράφοι συνεργάζονταν με το Al Jazeera. Οι δημοσιογράφοι κρατούσαν μικρόφωνα με το σύμβολο του Al Araby.

Οι νομικοί σύμβουλοι της Ένωσης Δημοσιογράφων τόνισαν σε επιστολή τους προς το υπουργείο ότι «αυτή είναι απαγορευτική συμπεριφορά που επηρεάζει την ελευθερία του Τύπου και έχει ανατριχιαστικό αποτέλεσμα στην ελευθερία του Τύπου και στο έργο των δημοσιογράφων, ακόμη και αντίκτυπο στους δημοσιογράφους. «Ελευθερία κατοχής αφού μόνο οι αραβόφωνοι δημοσιογράφοι επιλέχθηκαν να ελεγχθούν».

Η Ένωση πρόσθεσε ότι η εντολή που εκδόθηκε για το κλείσιμο του Al Jazeera δεν δίνει στους επιθεωρητές του υπουργείου ή στην αστυνομία την εξουσία να ανακρίνουν δημοσιογράφους μόνο και μόνο επειδή κάνουν ρεπορτάζ στα αραβικά.

Η Ένωση προειδοποίησε ότι εάν δεν σταματήσει αυτή η πρακτική, «Θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε με τα βήματα που έχουμε στη διάθεσή μας, συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής στα δικαστήρια».

Το 2023, οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με 61 επιθέσεις να αναφέρονται ετησίως. Από τις επιθέσεις, οι 31 πραγματοποιήθηκαν από δυνάμεις ασφαλείας, οι 25 πραγματοποιήθηκαν από το κοινό και πέντε υποθέσεις αφορούσαν υποκίνηση και απειλές.

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...