Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Μόνο πολυταξιδεμένοι ξέρουν την 2η

Μόνο πολυταξιδεμένοι ξέρουν την 2η




Το url αντιγράφηκε.

To περιοδικό Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τις 15 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, με πέντε ελληνικές παραλίες να έχουν θέση στη λίστα.

Ολόκληρη η λίστα περιλαμβάνει πέντε ελληνικές, τρεις ισπανικές, δυο πορτογαλικές και δύο ιταλικές, καθώς και μία αλβανική, μία τουρκική και μία από τη Μάλτα, η οποία μάλιστα κατέχει και την πρωτιά της λίστας. Σημειώνεται επίσης ότι την πρώτη τριάδα με τις καλύτερες παραλίες συμπληρώνουν η Μάλτα, η Πορτογαλία και η Τουρκία.

Οι ελληνικές παραλίες που ξεχώρισαν

Κανάλι του Έρωτα, Κέρκυρα

Το Canal d’ amour της Ελλάδας βρίσκεται στην Κέρκυρα και στην 4η θέση της λίστας. Μία παραλία που ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά όταν αντικρίζεις τους ασυνήθιστους σχηματισμούς ψαμμίτη που διαμορφώνουν ένα μακρύ, στενό κανάλι στο οποίο οφείλει το όνομά της η παραλία.

Οι 4 ελληνικές παραλίες που βρίσκονται στις 15 καλύτερες της Ευρώπης: Μόνο πολυταξιδεμένοι ξέρουν την 2η

Πόρτο Τιμόνι, Κέρκυρα

Στην 5η θέση ακόμη μία κερκυραϊκή παραλία, το Πόρτο Τιμόνι, ένας καταπράσινος παράδεισος! Σε αυτή την απομονωμένη τοποθεσία της Κέρκυρας συναντάμε δύο ακτές -η μία ανοιχτή στη θάλασσα και η άλλη σε μια λιμνοθάλασσα. Είναι ιδανικό για ψαροντούφεκο.

Οι 4 ελληνικές παραλίες που βρίσκονται στις 15 καλύτερες της Ευρώπης: Μόνο πολυταξιδεμένοι ξέρουν την 2η

Άγιος Παύλος, Ρόδος

Στην 8η θέση βρίσκουμε την παραλία του Αγίου Παύλου που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Ρόδου. Με κρυστάλλινα νερά, προστατευμένη από ανέμους και κύματα, προσφέρει πολλές ανέσεις και θα τη χαρακτηρίζαμε ιδανική παραλία για οικογένειες.

Οι 4 ελληνικές παραλίες που βρίσκονται στις 15 καλύτερες της Ευρώπης: Μόνο πολυταξιδεμένοι ξέρουν την 2η

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Στην επιβλητική θέα της παραλίας της Λευκάδας Πόρτο Κατσίκι σου κόβεται η ανάσα από την ομορφιά που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου. Δικαίως λοιπόν κατέχει την 11η θέση.

Βρίσκεται στο κάτω μέρος ενός κοίλου βράχου και απέχει 35 χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας, κοντά στο χωριό Αθάνι. Είναι γνωστή και ως «παραλία των κατσικιών», επειδή στο παρελθόν η περιοχή ήταν προσβάσιμη μόνο για τις κατσίκες, που μπορούσαν να σκαρφαλώσουν στα απόκρημνα βράχια.

Οι 4 ελληνικές παραλίες που βρίσκονται στις 15 καλύτερες της Ευρώπης: Μόνο πολυταξιδεμένοι ξέρουν την 2η

Βάι, Κρήτη

Το Βάι είναι μία παραλία με φυσική καλλονή και κατατάσσεται στη 15η θέση. Πρόκειται για μια περιοχή της ανατολικής Κρήτης, μεταξύ των ακρωτηρίων Σίδερο και Πλάκα.

Η πανέμορφη παραλία Βάι με λεπτή άμμο και βότσαλα βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο του νησιού. Αυτό που κάνει αυτό το μέρος μοναδικό είναι το πλούσιο φοινικόδασος που εκτείνεται μέχρι την παραλία.

Η λίστα με τις 15 καλύτερες παραλίες για το 2024 από το Forbes

  • Μάλτα, Ghajn Tuffieha Bay
  • Πορτογαλία, παραλία Monte Clerigo
  • Τουρκία, παραλία Oludeniz
  • Ελλάδα, Κανάλι του Έρωτα
  • Ελλάδα, Πόρτο Τιμόνι
  • Ισπανία, παραλία Las Teresitas
  • Πορτογαλία, παραλία Odeceixe
  • Ελλάδα, Άγιος Παύλος
  • Ισπανία, παραλία As Catedrais
  • Ισπανία, παραλία Calpe
  • Ελλάδα, Πόρτο Κατσίκι
  • Ιταλία, παραλία Scialara
  • Ιταλία, παραλία Grado
  • Αλβανία, παραλία Ksamil
  • Ελλάδα, Βάι



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...