Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Άγρια μανιτάρια στιφάδο | cantina.protothema.gr

Άγρια μανιτάρια στιφάδο | cantina.protothema.gr


Αυτά τα άγρια μανιτάρια σιγομαγειρεύονται με μικρά κρεμμυδάκια και γίνονται ένα χορτοφαγικό στιφάδο λουκούμι.

Πρώτα καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Κατόπιν τα ξεπλένουμε, τα σουρώνουμε καλά. Τα ρίχνουμε στεγνά σε ένα μεγάλο μπολ. Αν χρειαστεί, τα στεγνώνουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε για λίγο να μαραθούν για περίπου 4΄ ανακατεύοντας συχνά με μια μαρίζ.

Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα μανιτάρια με το σκόρδο και ανακατεύουμε σοτάροντας για άλλα 2΄. Σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τον χυμό ντομάτας, την κανέλα, τα μπαχάρια και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 40΄. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε ανάλογα.

Όταν η σάλτσα του στιφάδο έχει συμπυκνωθεί και τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ένα ωραίο ζυμωτό ψωμί.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Κατόπιν τα ξεπλένουμε, τα σουρώνουμε καλά. Τα ρίχνουμε στεγνά σε ένα μεγάλο μπολ. Αν χρειαστεί, τα στεγνώνουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε για λίγο να μαραθούν για περίπου 4΄ ανακατεύοντας συχνά με μια μαρίζ.

Βήμα 3

Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα μανιτάρια με το σκόρδο και ανακατεύουμε σοτάροντας για άλλα 2΄. Σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 4

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τον χυμό ντομάτας, την κανέλα, τα μπαχάρια και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 40΄. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε ανάλογα.

Βήμα 5

Όταν η σάλτσα του στιφάδο έχει συμπυκνωθεί και τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Βήμα 6

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ένα ωραίο ζυμωτό ψωμί.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση 32 αεροσκαφών F-35 Lightning II πέμπτης γενιάς από τις ΗΠΑ, υπογράφοντας Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA)....

ΚΟΣΜΟΣ

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή (22/11) ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις δοκιμές του νέου υπερηχητικού πυραύλου Oreshnik που εκτόξευσε χθες...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τον Ρόδρι στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας της για το επόμενο καλοκαίρι. Αυτό υποστηρίζουν τα ισπανικά ΜΜΕ και μάλιστα τονίζουν...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία άνοιξαν χθες οι βουλεύτριες Θεοδώρα Τζάκρη και Γιώτα Πούλου, στερώντας του το κοινοβουλευτικό στάτους και...