Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτα φράουλας με ντακουάζ αμυγδάλου

Τάρτα φράουλας με ντακουάζ αμυγδάλου


Οι φράουλες είναι στην καλύτερη περίοδό τους την άνοιξη και γι’ αυτό σας προτείνουμε μια γλυκιά τάρτα με ντακουάζ αμυγδάλου.

Ντακουάζ: Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά σε μια μπασίνα. Στο μίξερ χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια αυγού με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα στερεά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ με μεγάλη μύτη και σχηματίζουμε μικρούς δίσκους σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10΄.

Κρέμα: Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι να φτάσει στους 60°C (δηλαδή να είναι αρκετά ζεστό, αλλά να μη φτάσει σε σημείο βρασμού).
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα αυγά, το αλεύρι και το κορν φλάουρ με αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μισό μείγμα από το κατσαρολάκι στο μπολ σε λεπτή ροή σαν κορδόνι και χτυπάμε ζωηρά και διαρκώς.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ πίσω στην κατσαρόλα και βράζουμε την κρέμα, ανακατεύοντας με αυγοδάρτη, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να σφίξει. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια λεία, γυαλιστερή κρέμα πατισερί.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ρηχό σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στην κρέμα. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος προτού την τοποθετήσουμε στο ψυγείο. Σε μια πιατέλα βάζουμε τις ντακουάζ, από πάνω μοιράζουμε την κρέμα και τις φράουλες και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Συνταγή: Θανάσης Τσαγκλιώτης/ La Maison- Styling: Τζαννής Σιφναίος- Φωτογραφία: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Ντακουάζ: Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά σε μια μπασίνα. Στο μίξερ χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια αυγού με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα στερεά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ με μεγάλη μύτη και σχηματίζουμε μικρούς δίσκους σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10΄.

Βήμα 2

Κρέμα: Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι να φτάσει στους 60°C (δηλαδή να είναι αρκετά ζεστό, αλλά να μη φτάσει σε σημείο βρασμού).
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα αυγά, το αλεύρι και το κορν φλάουρ με αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μισό μείγμα από το κατσαρολάκι στο μπολ σε λεπτή ροή σαν κορδόνι και χτυπάμε ζωηρά και διαρκώς.

Βήμα 3

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ πίσω στην κατσαρόλα και βράζουμε την κρέμα, ανακατεύοντας με αυγοδάρτη, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να σφίξει. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια λεία, γυαλιστερή κρέμα πατισερί.

Βήμα 4

Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ρηχό σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στην κρέμα. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος προτού την τοποθετήσουμε στο ψυγείο. Σε μια πιατέλα βάζουμε τις ντακουάζ, από πάνω μοιράζουμε την κρέμα και τις φράουλες και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Βήμα 5

Συνταγή: Θανάσης Τσαγκλιώτης/ La Maison- Styling: Τζαννής Σιφναίος- Φωτογραφία: STUDIO LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του: στην τρίτη διάσπαση που υφίσταται τον τελευταίο χρόνο, έχασε τυπικά τον ρόλο της...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Ο Χρήστος Λούλης και η Έμιλυ Κολιανδρή ήταν καλεσμένοι στο νέο επεισόδιο της εκπομπής της ΕΡΤ «Παρέα» με τον Γιώργο Κουβαρά. Ωστόσο, ανάμεσα σε τραγούδια και ιστορίες,...

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε χώρο απορριμμάτων στην περιοχή Ρετσινόλακκος της Δημοτικής Ενότητας Μαντουδίου Ευβοίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 23 πυροσβέστες...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μετά από τόσα χρόνια αγώνες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ ο Βέλγος Thierry Neuville είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC για το 2024. Η...