ΥΛΙΚΑ
1 ½ φλ. νιφάδες βρώμης
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
1 πρέζα αλάτι
2 φακελάκια βανίλια
1 ½ φλ. μπανάνες ψιλοκομμένες
2 αυγά
½ φλ. γάλα αμυγδάλου
Για το σερβίρισμα
ψιλοκομμένες μπανάνες
½ λεμόνι, ο χυμός
σιρόπι σφενδάμου, (Pure Maple Syrup), Maple Joe
καρυδόψιχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, βάζουμε τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα στερεά υλικά.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά. Βάζουμε ένα μικρό τηγάνι στη φωτιά και όταν κάψει αλείφουμε τη βάση του με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε 1/3 φλ. από το χυλό και τον απλώνουμε να σχηματιστεί ένας κύκλος 16 εκ. Το αφήνουμε να φουσκώσει, να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια και να αρχίσουν οι άκριες του να κάνουν κρούστα, περίπου 2 λεπτά. Γυρίζουμε με μία σπάτουλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 2 λεπτά. Βγάζουμε την τηγανίτα και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το υπόλοιπο μίγμα. Βάζουμε τις τηγανίτες, τη μία πάνω στην άλλη.
Για το σερβίρισμα: Ρίχνουμε το λεμόνι πάνω από τις ψιλοκομμένες μπανάνες για να μην μαυρίσουν. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με μπόλικο σιρόπι σφενδάμου, μπανάνες και χοντροκομμένη καρυδόψιχα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!