Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cheesecake με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

Cheesecake με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα



ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
• 1 ½ (200 γρ.) μπισκότα Digestive αλεσμένα
• 1 φλ. (150 γρ.) μπισκότα biscoff αλεσμένα
• 1/3 φλ. (45 γρ.) καρυδόψιχα
• 1/3 φλ. (80 γρ.) βούτυρο ανάλατο λιωμένο
Για τη γέμιση
• 2 φλ. (500ml) κρέμα γάλακτος παγωμένη
• 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
• 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
• 2 συσκευασίες (500 γρ.) τυρί κρέμα (Cream Cheese)
• 1 συσκευασία (397 γρ.) καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (Dulce de leche)
• 1 κουταλάκι ζελατίνη σε σκόνη
• 3 κουταλιές νερό
Για την γκανάς
• 2/3 φλ. (200ml) κρέμα γάλακτος
• 1 συσκευασία (200γρ.) μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
• 1 κουταλιά κονιάκ
Για την επικάλυψη
• 1/3 φλ. (35γρ.) καρυδόψιχα
• ¼ φλ. (60γρ.) ζάχαρη
• 2 κουταλιές (16ml) νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπλέντερ βάζετε τα μπισκότα (Digestive και biscoff), την καρυδόψιχα και αλέθετε. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και αλέθετε μέχρι να βραχούν τα μπισκότα. Τα απλώνετε σε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση και πιέζετε καλά.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει. Απλώνετε πάνω από τα μπισκότα 3 καλά γεμάτες κουταλιές από το καραμελωμένο γάλα.

Για τη γέμιση: Βάζετε το νερό σε ένα μπολάκι και πασπαλίζετε από πάνω τη ζελατίνη. Αφήνετε για 2-3 λεπτά να φουσκώσει. Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.

Βάζετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει. Βάζετε τη βανίλια, το τυρί κρέμα και το 2 φλ. (500ml) κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο καραμελωμένο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα.

Βάζετε τη ζελατίνη και κατεβάζετε από το μίξερ. Ανακατεύετε με μία σπάτουλα και βάζετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει.

Για την γκανάς: Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη βάζετε σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα. Αφήνετε για 3-4 λεπτά και ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε. Αφήνετε να κρυώσει και βάζετε πάνω από την κρέμα.

Για την επικάλυψη: Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη και το νερό. Βράζετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δεν ανακατεύετε. Όταν αρχίσει το μίγμα να καραμελώνει, ανακατεύετε και βάζετε μέσα τα καρύδια. Ανακατεύετε για 1 λεπτό και ρίχνετε το μίγμα σε μία αντικολλητική λαδόκολλα. Αφήνετε να
κρυώσει και σπάζετε σε μεγάλα κομμάτια.

Πασπαλίζετε πάνω από την γκανάς και βάζετε το cheesecake για 2-3 ώρες στο ψυγείο να παγώσει. Με ένα μαχαίρι ξεκολλάτε από τα τοιχώματα του ταψιού, ανοίγετε το στεφάνι και σερβίρετε το cheesecake.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση 32 αεροσκαφών F-35 Lightning II πέμπτης γενιάς από τις ΗΠΑ, υπογράφοντας Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA)....

ΚΟΣΜΟΣ

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή (22/11) ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις δοκιμές του νέου υπερηχητικού πυραύλου Oreshnik που εκτόξευσε χθες...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τον Ρόδρι στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας της για το επόμενο καλοκαίρι. Αυτό υποστηρίζουν τα ισπανικά ΜΜΕ και μάλιστα τονίζουν...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους λόγους για τους οποίους θα ψηφίσει τον Σωκράτη Φάμελλο στις εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε σε...