Συνταγή για τιραμισού χωρίς σαβαγιάρ και τυρί μασκαρπόνε αλλά με σιροπιασμένο παντεσπάνι και τυρί κρέμα, σαν τούρτα από τη Σόφη Τσιώπου.
Αν δεν έχετε σαβαγιάρ ή τυρί μασκαρπόνε, αν το μασκαρπόνε σας φαίνεται ότι έχει πολύ έντονη γεύση τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το ξεχωριστό τιραμισού με την εγγυημένη συνταγή της Σόφης Τσιώπου.
-
ζαχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού -
νερό
2 φλιτζάνια του τσαγιού -
καφές
2 κουταλιές της σούπας νες -
κονιάκ
4-5 κουταλιές της σούπας
Για το σιρόπι
-
κακαο
200-300 γραμμάρια σε σκόνη
Για το πασπάλισμα
Εύκολο τιραμισού χωρίς αυγά (βίντεο)
Αντί για σαβαγιάρ, έφτιαξε ένα σιροπιασμένο παντεσπάνι και αντικατέστησε το μασκαρπόνε με τυρί κρέμα. Το αποτέλεσμα; Θα σας συγκλονίσει!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το τιραμισού της Σόφης Τσιώπου:
Εκτέλεση για την κρέμα στο τιραμισού της Σόφης Τσιώπου
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης και ζεσταίνουμε το μείγμα. Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τις βανίλιες για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ στο μείγμα με τα αυγά και χτυπάμε για ακόμη 1 λέπτό.
Αδειάζουμε το μείγμα με τα αυγά στη κατσαρόλα με το ζεστό πλέον γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα σε σφιχτή κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να την ακουμπάει για να μην κάνει η κρέμα πέτσα.
Τιραμισού λευκής σοκολάτας Bianco
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά και αφού κρυώσει καλά, προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και τον νες καφέ και την χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι η κρέμα να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει.
Εκτέλεση για το παντεσπάνι στο τιραμισού της Σόφης Τσιώπου
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει για 2-3 λεπτά στο μίξερ. Έπειτα προσθέτουμε την βανίλια και το αλάτι και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε προσεκτικά στο μείγμα και το κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή, αποσπώμενη φόρμα 28 εκατοστών με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου. Αφού ψηθεί το παντεσπάνι, το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το χωρίζουμε σε 3 δίσκους.
Εκτέλεση για το σιρόπι στο τιραμισού της Σόφης Τσιώπου
Στο μεταξύ φτιάχνουμε και το σιρόπι ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, με τον νες καφέ. Μόλις ο νες καφές διαλυθεί προσθέτουμε και την ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να λιώσει και η ζάχαρη.
Δεν βράζουμε γιατί φουσκώνει, θέλουμε απλά να διαλυθεί η ζάχαρη και ο καφές. Αποσύρουμε από την φωτιά το σιρόπι και ρίχνουμε μέσα το κονιάκ. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για το τιραμισού της Σόφης Τσιώπου
Βάζουμε το τσέρκι της φόρμας κλειστό σε μία πιατέλα και τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι. Το σιροπιάζουμε και από πάνω απλώνουμε μία στρώση κρέμας. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι. Το σιροπιάζουμε και βάζουμε ακόμη μία στρώση κρέμας.
Σκεπάζουμε με το τελευταίο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες. Αφού παγώσει, το ξεφορμάρουμε προσεκτικά και φτιάχνουμε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας στη σκόνη γκαρνί.
Βάζουμε την σαντιγί σε κορνέ και καλύπτουμε όλο το τελευταίο παντεσπάνι. Πασπαλίζουμε με κοσκινισμένο κακάο και μόλις παγώσει καλά και η σαντιγί, απολαμβάνουμε.
Tips για το τιραμισού της Σόφης Τσιώπου
Αντί για κονιάκ μπορούμε να βάλουμε λικέρ της αρεσκείας μας ή μπέιλις.
Την είδαμε στην ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!