Μια πολύ ιδιαίτερη σαλάτα με αγκινάρες που ψήνονται στη σχάρα και αρωματίζονται από μια δροσερή σάλτσα μαϊντανού.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σαλάτα: Καθαρίζουμε τα εξωτερικά φύλλα από τις αγκινάρες (τα οποία κρατάμε, αν θέλουμε, για τη σαλάτα) και κόβουμε τις αγκινάρες σε κυδωνάτα κομμάτια, περίπου στα 6 την καθεμία. Τις ρίχνουμε σε νερό μαζί με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Βήμα 2
Ψήνουμε τις πατάτες στα κάρβουνα με τη φλούδα ολόκληρες μέσα στη στάχτη, τυλιγμένες σε λαδόκολλα και έπειτα τις αγκινάρες στη σχάρα για 6΄-7΄ προσέχοντας να μείνουν τραγανές.
Βήμα 3
Σάλτσα μαϊντανού: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια αραιή σάλτσα.
Βήμα 4
Κόβουμε τις πατάτες στα δύο και σερβίρουμε σε πιατέλα με τις αγκινάρες, φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!