Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Προχωράμε μπροστά με την ορμή των μεγάλων αγώνων που ξεσκέπασαν τα «παραμύθια» των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Προχωράμε μπροστά με την ορμή των μεγάλων αγώνων που ξεσκέπασαν τα «παραμύθια» των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ (VIDEO – ΦΩΤΟ)


Ποια ψήφος μπορεί να εκφράσει τον αγώνα του λαού μας για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια, στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε ρεύμα και καύσιμα, ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών; Σε εκείνους που που ψήφισαν το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας, που ενέκριναν τους ειδικούς φόρους, το δικαίωμα των κορακιών των τραπεζών και των funds να παίρνουν τα σπίτια του λαού, με το πρόσχημα ότι “αποτελούν ευρωενωσιακές οδηγίες”; Ή στο ΚΚΕ που βρίσκεται σε κάθε μικρότερη και μεγαλύτερη διεκδίκηση, αγώνα, πάλη για να μπουν εμπόδια σε όλα αυτά που απεργάζεται η ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν.

Γιατί, σε μία ΕΕ που είναι όργανο των συμφερόντων των λίγων, των πλουσίων, του μεγάλου κεφαλαίου, ποιος μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολλών, της λαϊκής πλειοψηφίας; Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΕΑΡ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η Ελ. Λύση του Βελόπουλου, που μαζί με τους υπόλοιπους 703 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ των λόμπι των επιχειρηματιών, ή το ΚΚΕ που στάθηκε ενάντια;

Γνωρίζουμε ότι για κάποιους, τα ερωτήματα αυτά είναι ρητορικά. Για εκείνους που ακόμη το σκέφτονται, θα τους πούμε κάτι ακόμη. Κάθε άνθρωπος που προβληματίζεται, συμφέρον έχει να ενισχύσει το ΚΚΕ, που είναι αντίπαλος της ΕΕ, και θα του πει την αλήθεια χωρίς περικοκλάδες. Το ΚΚΕ μπορεί με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα να υποστηρίξει την πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες των εργαζομένων, της νεολαίας γιατί δεν έχει δεσμεύσεις στους ομίλους, στους μεγαλοεπιχειρηματίες, δεν υλοποιεί αλλά αντιπαλεύει τις απαιτήσεις τους.

Τα λαϊκά συμφέροντα υπερασπιστήκαμε με τις πάνω από 230 ομιλίες μας στη ολομέλεια. Τις δεκάδες εκδηλώσεις που διοργανώσαμε στο ευρωκοινοβούλιο. Τις πάνω από 300 ερωτήσεις που καταθέσαμε. Και μπορούμε να τα βάλουμε με την ΕΕ, να ξεσκεπάσουμε τα άπλυτα αυτού του εχθρικού για το λαό οργανισμού, ακριβώς γιατί είμαστε με την πλευρά του λαού, με την πλευρά των πολλών, με την πλευρά της ταξικής πάλης, με τη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Σε αυτές τις λίγες εβδομάδες που μένουν, πάμε δυνατά, να φτάσει το κάλεσμα για συσπείρωση και συμπόρευση με το ΚΚΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά και σπίτι.

Πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί είναι η μόνη γνήσια εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση σε όλα αυτά που θα είναι εδώ την επόμενη μέρα. Και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις κι εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα.

Πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, μήνυμα ελπίδας και στους άλλους λαούς της ΕΕ που ξεχύθηκαν στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή τους, είτε την διακυβέρνηση ασκούν φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές, δήθεν “αριστερές” ή εθνικιστικές-ακροδεξιές κυβερνήσεις. Μήνυμα στις ζωντανές δυνάμεις που μέσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ, αντιπαλεύουν αυτή τη διακρατική ένωση του κεφαλαίου και το σύστημα της εκμετάλλευσης, αντιπαλεύουν τα μονοπώλια, πολλές φορές σε δύσκολες συνθήκες διώξεων, περιορισμών, αντικομμουνισμού, ότι υπάρχει άλλος δρόμος: ο δρόμος για την Ευρώπη των εργαζομένων, των νέων, των λαών. Της Ειρήνης και της Αλληλεγγύης. Της Ευρώπης του Σοσιαλισμού.

Όλοι λοιπόν στη μάχη, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, από εδώ το Κεντρικό Περίπτερο, από τα υπόλοιπα εκλογικά περίπτερα που εγκαινιάζονται αυτές τις μέρες στους δήμους και τις γειτονιές της Αττικής.

Ένα ψηφοδέλτιο που αποτελείται από δοκιμασμένους αγωνιστές κι αγωνίστριες εργάτες-αγρότες-φοιτητές, νέους και νέες, ανθρώπους της τέχνης, του πολιτισμού, των επιστημών, του αθλητισμού μπροστάρηδες στους αγώνες, ο καθένας στο μετερίζι του. Ένα ψηφοδέλτιο χωρίς ευκαιριακές μεταγραφές που πολλές έχουν δει τα μάτια μας, χωρίς υποψήφιους που διώκονται για σκάνδαλα.

Στις 9 Ιουνίου ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη, λέγοντας “ως εδώ” στην ΕΕ και στα κόμματα που τσακίζουν τη ζωή μας!

Καλή δύναμη, καλούς αγώνες, με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό».

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Αθλητικά

Ντεμπούτο στο Champions League έκανε το βράδυ της Τετάρτης ο Χρήστος Τζόλης. Ο Έλληνας εξτρέμ, που το καλοκαίρι μετεγγράφηκε στην Μπριζ πήρε το «βάπτισμα...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Με τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων που αρπάζουν φωτιά να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αναζητούν συνεχώς βελτιωμένες λύσεις...