Είστε μακαρονάδες και ψάχνετε μία νόστιμη και εύκολη συνταγή; Δείτε αυτή που ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Πέμπτης για τους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star.
Πεντανόστιμο ριγκατόνι στρογκανόφ με τυριά
O σεφ έφτιαξε λιγκουίνι α λα πουτανέσκα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Είστε μακαρονάδες; Δείτε μία πρωτότυπη αλλά νόστιμη συνταγή
Υλικά για τη σάλτσα πουτανέσκα
· 500 γρ. λιγκουίνι
· 80 γρ. ελαιόλαδο
· ½ κ.γλ. μπούκοβο καυτερό
· 5 φιλέτα αντσούγιας ξεπλυμένα
· 3 σκελίδες σκόρδο
· 10 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
· 1 κ.σ. κάππαρη ξεπλυμένη
· 400 γρ. κονκασέ ντομάτα
· 200 γρ. χυμό ντομάτας
· 1/3 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 80 γρ. πεκορίνο τριμμένο (Προαιρετικά)
Είστε μακαρονάδες; Δείτε μία θεϊκή συνταγή
Εκτέλεση της Συνταγής
· Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα λιγκουίνι. Βράζουμε 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
· Παράλληλα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
· Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με τα φιλέτα της αντζούγιας και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
· Προσθέτουμε το μπούκοβο, την κάππαρη, τις ελιές, τη ντομάτα κονκασέ, το χυμό ντομάτας, 1-2 κουτάλες από το νερό που βράζουμε τα λιγκουίνι και σιγοβράζουμε 4-5’ λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
· Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά και αφαιρούμε από τη φωτιά και τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό.
· Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά τριμμένο πεκορίνο.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!