Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψάρι με σος εσπεριδοειδών | Χρυσές Συνταγές

Ψάρι με σος εσπεριδοειδών | Χρυσές Συνταγές



ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
• 4 κομμάτια (4 x 150-180 γρ.) φιλέτα ψαριού της επιλογής σας (πέρκα, σφυρίδα,
μπακαλιάρος, σολομός…)
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 πορτοκάλι
• 1 λεμόνι
• 1 κουταλιά στραγγισμένη κάπαρη
• ½ φλ. άσπρο ξηρό κρασί
• 2 κοφτές κουταλιές βούτυρο
• αλάτι, πιπέρι
• λίγο αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το πορτοκάλι στη μέση, στύβετε το μισό και κρατάτε το χυμό και ύστερα κόβετε στη μέση
το δεύτερο κομμάτι και το κόβετε σε λεπτά φετάκια-μισές ροδέλες. Κάνετε το ίδιο και με το λεμόνι.

Αλευρώνετε πολύ ελαφρά και αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του ψαριού. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι και κουνάτε το τηγάνι να απλώσει σε όλο τον πάτο του.

Ύστερα, βάζετε μέσα τα φιλέτα του ψαριού και τα αφήνετε μέχρι να δείτε ότι έχουν ψηθεί στο κάτω μέρος μέχρι σχεδόν στο μέσο του ύψους τους (θα ξασπρίσουν). Τα γυρίζετε προσεχτικά.

Ρίχνετε στο τηγάνι το κρασί, το χυμό του πορτοκαλιού, το χυμό και τα φετάκια του πορτοκαλιού και του λεμονιού, την κάπαρη και το βούτυρο. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά τη σος και όταν κοχλάσει, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζετε το ψάρι για να ψηθεί καλά για 1-2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων.

Τα σερβίρετε αμέσως και τα συνοδεύετε, αν θέλετε, με ρύζι.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο δημιούργησε ένας χρήστης στο Tik Tok, όπου μας δείχνει τι θα γινόταν σε περίπτωση που Ελλάδα και Τουρκία έμπλεκαν σε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Τζέριαν Γκραντ δήλωσε εμφατικό παρών στο φινάλε και ο Παναθηναϊκός AKTOR απέδρασε από την Μπολόνια κερδίζοντας την Βίρτους ύστερα από δραματικό παιχνίδι με...

ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Βόλου κατέληξαν μία υποδιευθύντρια γυμνασίου στο Βόλο και οι γονείς ενός μαθητή. Αιτία ήταν ο διαπληκτισμός τους εντός του σχολικού συγκροτήματος,...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H Αγγελική Θρουβάλα είναι η ψυχή, το μυαλό και τα χέρια που βρίσκονται πίσω από το ζαχαροπλαστείο Pastry Sinners. Με αυτό το τολμηρό και...