Η μαγειρίτσα με μανιτάρια αποτελεί μια εξαιρετική χορτοφαγική εναλλακτική στην παραδοσιακή συνταγή, ιδανική για το Πάσχα ή για οποιαδήποτε άλλη περίσταση.
Η γεύση της είναι πλούσια και αρωματική, ενώ η υφή της είναι απαλή και χορταστική.
Υλικά (για 6 άτομα)
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλο μάτσο άνηθο
1 πακέτο μανιτάρια
2 φλιτζάνια ρύζι κάργκο
χυμό από λεμόνι
2 αυγά
ελάχιστο βούτυρο
Οδηγίες
- Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με ελάχιστο λάδι ή καλύτερα ακόμη με λίγο νερό.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες, τον άνηθο και τέλος το ρύζι.
- Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοψηθεί.
- Όταν τελειώσει το ψήσιμο χτυπάμε τα 2 αυγά ολόκληρα με ελάχιστο αλάτι και χυμό από λεμόνι και αβγοκόβουμε τη μαγειρίτσα.
- Πριν τη σερβίρουμε, προσθέτουμε ελάχιστο φρέσκο βούτυρο για μυρωδιά και πασπαλίζουμε με άφθονο ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά).
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!