Για ακόμη πιο έντονη νοστιμιά μαρινάρουμε τα λαχανικά από την προηγούμενη μέρα και λίγο πριν τα τυλίξουμε με τη λαδόκολλα, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι.
20′ προετοιμασία 1 ώρα ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 20′
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1 μικρό μπρόκολο
- 1/2 κεφάλι κουνουπίδι
- 2 πράσα, ψιλοκομμένα
- 2 μέτριες γλυκοπατάτες, σε κυβάκια
- 250 γρ. νιώτικο κεφαλοτύρι (ή πικάντικη γραβιέρα), σε κύβους του 1 εκ.
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- χυμός και ξύσμα λεμονιού κατά βούληση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λαχανικά ψημένα στη λαδόκολλα με κεφαλοτύρι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C.
- Κόβουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μικρότερα κομμάτια, κρατώντας και τα σχετικά λεπτά κοτσάνια τους. Τα ρίχνουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε δύο μακριά κομμάτια λαδόκολλας και τα τοποθετούμε το ένα εγκάρσια πάνω στο άλλο, φτιάχνοντας έναν σταυρό.
- Στο κέντρο του αδειάζουμε το μείγμα λαχανικών και το κλείνουμε με τις λαδόκολλες σε πακέτο.
- Το ακουμπάμε σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
- Ξετυλίγουμε προσεκτικά το πακέτο και σερβίρουμε το φαγητό μαζί με τους χυμούς του. Σε κάθε μερίδα ρίχνουμε από λίγο ξύσμα και χυμό λεμονιού.
Πηγή: Γαστρονόμος
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!