Η λαμπροκουλούρα (ή το λαμπρόψωμο) είναι το πασχαλινό γλυκό ψωμί σε σχήμα κουλούρας με ένα ή περισσότερα κόκκινα αυγά για στολισμό. Ζυμώνεται σύμφωνα με την παράδοση τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο και συνοδεύει το τραπέζι της Ανάστασης ή της Κυριακής του Πάσχα
1 κιλό σκληρό αλεύρι, + έξτρα για το ζύμωμα
60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
18 γρ. ξηρή μαγιά
550 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
50 ml ελαιόλαδο
20 γρ. αλάτι
100 γρ. καρυδόψιχα
20 γρ. γλυκάνισο
Για το σερβίρισμα
σουσάμι
1-2 κόκκινα πασχαλινά αυγά
Δες όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!