Κριθαρότο αλάδωτο, από τον Γέροντα Παρθένιο. Αν ανήκετε σε αυτούς που θέλουν να νηστέψουν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ίσως να προβληματίζεστε για το τι μπορείτε να καταναλώσετε ώστε να μη χαλάσετε το διατροφικό σας πρόγραμμα.
Το βασικότερο που πρέπει να θυμάστε είναι πως η νηστεία είναι μια περίοδος εγκράτειας , και όχι απλά μια περίοδος στην οποία αντικαθιστούμε το κρέας με αφθονία μη ζωικών τροφίμων. Εφόσον τηρήσετε την εγκράτεια μη φοβάστε τίποτα!!
Υλικά
500γρ. κριθαράκι
1 ξερό κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο
1 μελιτζάνα
1 κολοκύθι
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες τετριμμένες
Ζωμός λαχανικών
Λίγη μαύρη ζάχαρη
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι μας και το τσιγαρίζουμε προσθέτοντας λίγη μαύρη ζάχαρη.
Ακολουθούν σταδιακά στο τσιγάρισμα η μελιτζάνα, το καρότο, το κολοκύθι, η πιπεριά, το σκόρδο, οι ντομάτες και ο ζωμός λαχανικών.
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε λίγο τα λαχανικά μας, όχι όμως να μαλακώσουν τελείως.
Ρίχνουμε το κριθαράκι μας, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να γίνει το κριθαράκι μας.
Σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε ρίγανη.
Δείτε το βίντεο:
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!