Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μυδοπίλαφο | cantina.protothema.gr

Μυδοπίλαφο | cantina.protothema.gr


Ένα μυδοπίλαφο είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες της νηστείας.

Καθαρίζουμε εξωτερικά πάρα πολύ καλά τα μύδια με το κέλυφος και βγάζουμε την τρίχα τους τραβώντας από πάνω προς τα κάτω. Στη συνέχεια ξεπλένουμε καλά προσεκτικά όμως μαλάκα τα μύδια με την ψίχα.

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι το ψιλοκομμένο τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα ψιλοκομμένα, το σκόρδο, την καυτερή  πιπεριά και μόλις μαλακώσουν ελαφρώς προσθέσουμε τα μύδια με το κέλυφος.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια από τον άνηθο και τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε κι αυτά να τα σοτάρουμε. Ακολούθως, έρχεται η στιγμή να προσθέσουμε το ρύζι στην κατσαρόλα μας. Και σβήνουμε με το  ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το φύλλο Δάφνης και το χλιαρό νερό. Τέλος, ρίχνουμε το δέρμα από το λεμόνι και το λεμόνι κομμένο σε φέτες.

Αφού πάρει μία βράση προσθέτουμε τα μύδια με την ψίχα και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Τα αφήνουμε για λίγο ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζοντάς με μία πετσέτα. Μόλις φουσκώσει το ρύζι προσθέτουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο Και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε εξωτερικά πάρα πολύ καλά τα μύδια με το κέλυφος και βγάζουμε την τρίχα τους τραβώντας από πάνω προς τα κάτω. Στη συνέχεια ξεπλένουμε καλά προσεκτικά όμως μαλάκα τα μύδια με την ψίχα.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι το ψιλοκομμένο τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα ψιλοκομμένα, το σκόρδο, την καυτερή  πιπεριά και μόλις μαλακώσουν ελαφρώς προσθέσουμε τα μύδια με το κέλυφος.

Βήμα 3

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια από τον άνηθο και τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε κι αυτά να τα σοτάρουμε. Ακολούθως, έρχεται η στιγμή να προσθέσουμε το ρύζι στην κατσαρόλα μας. Και σβήνουμε με το  ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το φύλλο Δάφνης και το χλιαρό νερό. Τέλος, ρίχνουμε το δέρμα από το λεμόνι και το λεμόνι κομμένο σε φέτες.

Βήμα 4

Αφού πάρει μία βράση προσθέτουμε τα μύδια με την ψίχα και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Τα αφήνουμε για λίγο ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζοντάς με μία πετσέτα. Μόλις φουσκώσει το ρύζι προσθέτουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο Και σερβίρουμε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη σέντρα και πάλι τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μετά τη διακοπή τους για τους αγώνες των εθνικών ομάδων στο Nations League. Η Super League επιστρέφει...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τώρα, η ανακύκλωση τηγανέλαιου γίνεται πιο εύκολη από ποτέ, μέσω μιας εφαρμογής που το παραλαμβάνει από την πόρτα του σπιτιού μας Εσείς τι κάνετε...

ΕΛΛΑΔΑ

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο Νίκος Ρωμανός, προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια. Κατά...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικό σημείωμα με 16 ερωτήσεις- απαντήσεις για τον νέο προϋπολογισμό και την οικονομία, εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Συγκεκριμένα, το σημείωμα έχει...