Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Περίεργες γεύσεις παγωτού στη Γερμανία

Περίεργες γεύσεις παγωτού στη Γερμανία


Οι λάτρεις του παγωτού θα βρουν τα λεφτά τους και αυτή τη σεζόν στην περιοχή του Ρουρ: ενώ ο Απρίλιος ήταν βροχερός και προσέλκυσε ελάχιστο κόσμο στα παγωτατζίδικα, η πρόγνωση του καιρού για τον Μάιο υπόσχεται κάτι εντελώς διαφορετικό. Γι’ αυτό ρίξαμε μια ματιά στα καλύτερα παγωτατζίδικα…

Ώρα για παγωτό στον Bruno: παγωτό ποπ κορν και ροζ γκρέιπφρουτ

Ασυνήθιστες γεύσεις, όπως παγωτό ποπ κορν, ροζ γκρέιπφρουτ και σιμιγδάλι κρέμας βατόμουρου, διατίθενται από τον Bruno Della Mea στο κατάστημά του «Eiszeit bei Bruno».

«Το μπεστ σέλερ αυτή τη στιγμή είναι μια μαγική γεύση με μαύρο φραγκοστάφυλο, επειδή χρωματίζει τη γλώσσα μωβ. Το αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά”, αποκαλύπτει ο Della Mea.

Μια μπάλα κοστίζει 1,60 ευρώ αυτή τη σεζόν – 10 λεπτά περισσότερα από πέρυσι.

Η εταιρεία με έδρα το Ντόρτμουντ έχει ήδη δημιουργήσει συνολικά 110 γεύσεις, αλλά στον πάγκο υπάρχει πάντα χώρος μόνο για 24 γεύσεις.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς: η κρέμα βουτύρου-λεμονιού και η βιεννέζικη κρέμα ξηρών καρπών. «Στόχος μου είναι να φτιάχνω γεύσεις που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού», λέει ο ίδιος.

Παγωτό στο Angelo Losego στην Rheinische Straße

Ο Nicola Losego έχει αναλάβει το παραδοσιακό παγωτατζίδικο του πατέρα του και προσφέρει όλων των ειδών τις ασυνήθιστες γεύσεις: Βρώμη, γιαούρτι-μέλι-σουσάμι και κύμα Δούναβη, για παράδειγμα. Η μπάλα διατίθεται προς 1,50 ευρώ.

«Ο καιρός δεν ήταν καλός μέχρι στιγμής, αλλά ελπίζουμε σε μια καλή σεζόν», λέει ο Losego. Τι κάνει ένα καλό παγωτό γι’ αυτόν; «Δεν πρέπει να είναι λιπαρό», λέει.

Η Eislädchen-Manufaktur στο Aplerbeck προσφέρει παγωτό κλειτορίδας

Ήταν σε ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη που η Heidi είχε την ιδέα για μια γεύση παγωτού που ονομάζεται «κλειτορίδα».

Ενώ βρισκόταν εκεί, έφαγε ένα καταγάλανο μπλε κέικ από το φυτό της κλειτορίδας. «Είναι ένα λουλούδι. Το συνδύασα με καρύδα στο παγωτό μου”, αποκαλύπτει η ίδια.

Η κάτοικος του Ντόρτμουντ, η οποία βρίσκεται στο χώρο εδώ και έντεκα χρόνια, το έχει κάνει ήδη αρκετές φορές: «Αν μου αρέσει κάτι ως επιδόρπιο, το μετατρέπω σε παγωτό», λέει.

Οι πειραματισμοί της έχουν επίσης οδηγήσει στη δημιουργία αχλαδιού-παρμεζάνας ή φράουλας-ραβέντι-βανίλιας, για παράδειγμα.

Όλες οι γεύσεις παρασκευάζονται από τοπικά υλικά. Μια κλασική μπάλα κοστίζει 1,60 ευρώ.

Παγωτό λάχανο στο Kreuzviertel

Παγωτό σε γεύσεις βατόμουρο-λεμονόχορτο και λάχανο-καρύδα διατίθεται στο Hitzefrei, το οποίο προσελκύει τους πελάτες στο παγωτατζίδικο.

Εδώ θα μπορούσατε να δοκιμάσετε ακόμη και μουστάρδα από βύνη μπύρας.

«Η τιμή μας δεν έχει αλλάξει από πέρυσι, παραμένουμε στα 1,80 ευρώ», λέει η Josephina Weidemann.

GRland.info – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Πιο ευτυχισμένοι από ποτέ είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και η σύζυγός του Κατερίνα Μαχαιριώτη καθώς το Σάββατο 20/9 βαφτίζουν τον γιο τους....

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....