Το μπανόφι (banoffee) συγκαταλέγεται στις γαστρονομικές μόδες που ήρθαν στην Ελλάδα για να μείνουν. Αμαρτωλά γλυκό χάρη στην υγρή καραμέλα γάλακτος που περιέχει, πάνω στην οποία «κάθεται» η μπανάνα κάτω από ένα πάπλωμα κρέμα σαντιγί, το μπανόφι έχει κατακτήσει τις καρδιές των περισσοτέρων.
Η Γωγώ Δελογιάννη λοιπόν παρουσίασε σήμερα ένα γλυκό, στο οποίο η μπανάνα αντικαθίσταται από φράουλες, ιδανικό για την εποχή και πεντανόστιμο αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις εκείνων που το δοκίμασαν.
Και το καλύτερο; Με το έτοιμο καραμελωμένο γάλα που πωλείται πλέον στα ράφια των super market, το φραουλόφι γίνεται παιχνίδι.
Υλικά:
300 γρ. μπισκότα τύπου digestive
125 γρ. βούτυρο
800 γρ. καραμέλα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Ξύσμα σοκολάτας από κουβερτούρα
1-2 κεσεδάκια φράουλες
Δείτε το σχετικό βίντεο:
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!