Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Καταλήψη στο Κολούμπια: Επίθεση Τραμπ σε Μπάιντεν

Καταλήψη στο Κολούμπια: Επίθεση Τραμπ σε Μπάιντεν


Παρόμοιες ποινές με τους ακροδεξιούς εισβολείς στο Καπιτώλιο ζητά ο Τραμπ για τους εξεγερμένους φοιτητές

Υπό κατάληψη από φοιτητές το κτίριο της πανεπιστημιούπολης του Κολούμπια στην Πόλη της Νέας Υόρκης, ενώ αξιωματούχοι περιόρισαν την πρόσβαση σε φοιτητές που ζουν εκεί και στους υπαλλήλους διοικητικών υπηρεσιών. Οι διαδηλωτές που κατέλαβαν το Hamilton Hall ανάρτησαν πανό σε παράθυρο που γράφει «Ιντιφάντα», η αραβική λέξη για την εξέγερση.

Η σχολή ανακοίνωσε πως η πρόσβαση στο Morningside campus επιτρέπεται μόνο στους φοιτητές που μένουν σε κτίρια κατοικιών της πανεπιστημιούπολης και στους υπαλλήλους που παρέχουν βασικές υπηρεσίες: «Αυτός ο περιορισμός της πρόσβασης θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι οι περιστάσεις να επιτρέψουν κάτι διαφορετικό. Η ασφάλεια όλων των μελών αυτής της κοινότητας είναι υψίστης σημασίας. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή, τη συνεργασία και την κατανόησή σας». 

Η πρύτανης του Κολούμπια, Μινούς Σαφίκ έχει δώσει διορία μέχρι σήμερα τις 21.00 (ώρα Ελλάδας) στους φοιτητές να αποχωρήσουν από τους χώρους του πανεπιστημίου, με τους φοιτητές να απαντούν πως «δεν θα φύγουμε, παρά μόνο δια της βίας», καταγγέλλοντας ότι οι τακτικές εκφοβισμού «δεν σημαίνουν τίποτα μπροστά στο θάνατο περισσότερων από 34.000 Παλαιστινίων».

Η καταστολή στο Κολούμπια -που βρίσκεται στο επίκεντρο των διαδηλώσεων για τη Γάζα που πραγματοποιούνται σε πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες- εντείνεται καθώς η αστυνομία στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν συνέλαβε δεκάδες φοιτητές, τους οποίους ψέκασε με σπρέι πιπεριού. Το Associated Press ανέφερε ότι περίπου 1.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε πανεπιστημιουπόλεις όλης της χώρας εν μέσω των διαδηλώσεων. Οι φοιτητές ζητούν τα πανεπιστήμια να αποκοπούν πλήρως από τις εταιρείες που προωθούν τις στρατιωτικές προσπάθειες του Ισραήλ στη Γάζα και απαιτούν άμεση κατάπαυση του πυρός. 

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «πιστεύει ότι η δια της βίας κατάληψη ενός πανεπιστημιακού κτιρίου είναι λανθασμένη προσέγγιση» και δεν αποτελεί «παράδειγμα ειρηνικής διαδήλωσης», όπως ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στη διαδήλωση» αλλά «δεν είναι αποδεκτό να διαταράσσεται η πανεπιστημιακή πορεία των άλλων φοιτητών», πρόσθεσε ο Τζον Κίρμπι. 

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατακεραύνωσε τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στις πανεπιστημιουπόλεις και αναρωτήθηκε εάν οι φοιτητές του πανεπιστημίου Κολούμπια θα αντιμετωπίσουν παρόμοιες συνέπειες με… τους ακροδεξιούς οπαδούς του που εισέβαλαν βίαια στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

«Ολόκληρη η χώρα είναι στα όπλα, εισβάλλει σε κολέγια, χτυπάει το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους την Τρίτη, στεκόμενος έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου όπου παρακολουθεί την πρώτη ποινική του δίκη. 

«Και αναρωτιέμαι αν αυτό που πρόκειται να τους συμβεί θα είναι κάτι συγκρίσιμο με αυτό που συνέβη στις 6 Ιανουαρίου, επειδή κάνουν πολλές καταστροφές, πολλές ζημιές, πολλοί άνθρωποι τραυματίζονται άσχημα».

Ο Τραμπ έχει εκφράσει επανειλημμένα τη στήριξή του στους ακροδεξιούς ταραχοποιούς που κατηγορούνται για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου και έχει πει ότι μία από τις πρώτες πράξεις του, εάν επανεκλεγεί, θα ήταν η απελευθέρωση όσων φυλακίζονται με κατηγορίες για την εισβολή στο Καπιτώλιο. 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Ελλάδα

Με βούλευμα που δημοσιεύτηκε, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απαλλάσσει τον τέως δήμαρχο Θερμαϊκού Γιώργο Τσαμασλή από την κατηγορία της υπηρεσιακής απιστίας σε βάρος Οργανισμού...

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...