Μια αποκάλυψη που αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις, αλλά και παρέμβαση του Αρείου Πάγου, κάνει σήμερα η «Ζούγκλα» μετά από καταγγελία μιας μητέρας από την οποία δικαστές και δικηγόροι προσπαθούν να απομακρύνουν τα δύο ανήλικα παιδιά της, από την ίδια, η οποία ζει και εργάζεται στη Ρόδο και να τα παραδώσουν στον πατέρα τους, ο οποίος κατοικεί στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την καταγγελία της Μαρίας Παλαιού, κατοίκου Ρόδου και μητέρας δύο παιδιών – όπως θα δείτε και θα ακούσετε και στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο – στην αντιδικία που έχει με τον πρώην σύζυγό της για την επιμέλεια των παιδιών, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και θέλει να τα πάρει μαζί του, επιχειρήθηκε επηρεασμός της δικαστού, η οποία εκδίκαζε την υπόθεση στην Ελλάδα, από συνάδελφο Αμερικανό δικαστή πριν ακόμη εκδοθεί η απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών, η οποία σημειώνεται ότι σε πρώτο βαθμό τη δικαίωσε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Για το γεγονός αυτό, υπάρχει αδιάψευστο ντοκουμέντο, ένα e-mail το οποίο απέστειλε εκτός των άλλων και στην ίδια τη Μαρία Παλαιού, η θαρραλέα και έντιμη Ελληνίδα δικαστής Δήμητρα Ρέβελα, Πρωτοδίκης – Τακτική Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Ρόδου, το οποίο κοινοποίησε και στην άλλη πλευρά. Το e-mail αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμοι/ες Κύριοι/ες
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η προσωπική επικοινωνία μεταξύ δικαστικών λειτουργών ενόψει της έκδοσης απόφασης δεν προβλέπεται ούτε από τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ούτε εξάλλου και από το Σύνταγμα. Η δικαστική κρίση διαμορφώνεται σύμφωνα με το νόμο βάσει των αρχών της αμεροληψίας και της προσωπικής ελευθερίας του δικαστικού λειτουργού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Επιπλέον, ούτε από το ν. 2102/1992 προβλέπεται τέτοια δυνατότητα, τουλάχιστον με τον τρόπο που έχει διατυπωθεί το αίτημα. Συνεπώς, με σεβασμό στις ανωτέρω αρχές, το αίτημα για απευθείας επικοινωνία με το δικαστικό λειτουργό της Πολιτείας της Φλόριντα δεν δύναται να γίνει αποδεκτό εκ μέρους μου, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε μετά τη συζήτηση της υπόθεσης.
Δήμητρα Ρέβελα
Πρωτοδίκης – Τακτική Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Ρόδου».
Η αναφορά της μητέρας κατά δικαστικού λειτουργού – Εφέτη Δωδεκανήσου
Με αναφορά της, στις 29 Δεκεμβρίου του 2022, προς τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, η Μαρία Παλαιού στρέφεται κατά του δικαστικού λειτουργού – Εφέτη Δημοσθένη Βλάχου, ο οποίος εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια υπηρετεί ως Εφέτης στο Εφετείο Δωδεκανήσου.
Στη συγκεκριμένη αναφορά, όπως θα δείτε και παρακάτω, η Μαρία Παλαιού περιγράφει την αντιδικία με τον πρώην σύζυγό της, από τον Ιούλιο του 2021, στην οποία υποστηρίζει ότι ο Γεώργιος Αποστολάκης στράφηκε δικαστικά εις βάρος της, θεωρώντας ότι απήγαγε τα ανήλικα τέκνα τους και ότι δεν τα επιστρέφει σε αυτόν, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου διέμεναν μαζί ως τον Οκτώβριο του 2020.
«Για το λόγο αυτό στράφηκε δικαστικά εις βάρος μου, στα δικαστήρια των ΗΠΑ, όπου εξ΄αντικειμένου δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω τις διαδικασίες, τόσο λόγω της απουσίας μου από εκεί, όσο και λόγω οικονομικής αδυναμίας, αλλά και στα Ελληνικά Δικαστήρια, όπου υπέβαλε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, δια των πληρεξουσίων δικηγόρων του, μελών του Δ.Σ. Αθηνών Ελένης Θεοδώρου και Βασιλικής Αθανάσογλου αίτηση για την επιστροφή των παιδιών μας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις της συμβάσεως της Χάγης, επί της οποίας, όπως αναφέρεται κατωτέρω, εκδόθηκε η υπ΄αριθμό 216/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων), δυνάμει της οποίας απορρίφθηκε η αίτησή του για τους ειδικότερα διαλαμβανόμενους στην ανωτέρω απόφαση λόγους.
Το ίδιο χρονικό διάστημα άσκησα και εγώ αντίθετη αίτηση για προσωρινή ανάθεση σε εμένα της επιμέλειας των ανήλικων τέκνων μας και καταβολής διατροφής για λογαριασμό τους, καθόσον από τον Αύγουστο του 2021, αυτός είχε διακόψει την καταβολή οπουδήποτε ποσού για τα παιδιά μας», αναφέρει η Μαρία Παλαιού.
Οι αιτήσεις συζητήθηκαν τον Μάρτιο του 2022 στο μονομελές πρωτοδικείο Ρόδου και απέρριψε την αίτηση του συζύγου της, ενώ έκανε δεκτή τη δική της, υποχρεώνοντας τον μάλιστα, στην καταβολή διατροφής 650 ευρώ μηνιαίως, κάτι το οποίο όμως έως και σήμερα ο πρώην σύζυγός της δεν έχει καταβάλει.
Στη συνέχεια, η Μαρία Παλαιού αποκαλύπτει ότι το κρίσιμο διάστημα μεταξύ της συζήτησης της υπόθεσης, έως την έκδοση της απόφασης, επιχειρήθηκε απροκάλυπτη παρέμβαση Ελλήνων δικαστικών λειτουργών – όχι μόνο της Ρόδου – προς την κα Δήμητρα Ρέβελα, Πρωτοδίκη – Τακτική Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Ρόδου, κάτι το οποίο η ίδια απέκρουσε.
Μετά την απόφαση του πρωτοδικείου Ρόδου, η μητέρα σημειώνει στην αναφορά της κατά του Εφέτη Δημοσθένη Βλάχου, ότι ο πρώην σύζυγός της άσκησε έφεση κατά της απόφασης, ενώ άλλαξε και δικηγόρους. Όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, υπάρχει μια περίεργη σύμπτωση. Δείτε τι λέει η Μαρία Παλαιού:
«Αναζήτησα τους λόγους για την αιφνίδια αλλαγή αυτή και δεν άργησα να ανακαλύψω ότι γονείς του νεαρού δικηγόρου Στέφανου Αποστολάκη, ήσαν οι Γεώργιος Αποστολάκης πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και η Θωμαΐτσα Πατρώνα πρώην πρόεδρος Εφετών Δωδεκανήσου, προϊσταμένη για χρόνια του καταγγελλόμενου Εφέτη, και στενοί συγγενείς του εν διαστάσει συζύγου μου, ενώ ο δικηγόρος Ρόδου Βασίλειος Καταβενάκης ήταν στενός φίλος και εκτός των δικαστικών αιθουσών των παραπάνω πρώην δικαστικών λειτουργών, με τους οποίους έκαναν κοινές κοινωνικές εξόδους στη Ρόδο αλλά και διακοπές εκτός Ρόδου, μία εκ των οποίων πρόσφατα στο Καστελόριζο. Δεν χρειαζόταν ιδιαίτερες γνώσεις για να αντιληφθώ ότι η αλλαγή των δικηγόρων και η ανάθεση της υπόθεσης στους ανωτέρω, τι συνεπαγόταν για τη έκβασή της, καθόσον, μόνο τυχαία δεν μπορούσε να χαρακτηρισθεί.
Η έφεση συζητήθηκε ενώπιον του Εφετείου Δωδεκανήσου την 23η Σεπτεμβρίου 2022 και την 29/12/2022 δημοσιεύθηκε η υπ΄αριθμό 325/2022 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, το οποίο συγκροτήθηκε από τον αναφερόμενο παραπάνω Εφέτη, με την οποία έγινε δεκτή η έφεση του εν διαστάσει συζύγου μου και σύμφωνα με το διατακτικό της, υποχρεούμαι να επιστρέψω τα ανήλικα παιδιά μας, στον σύζυγό μου, στις Η.Π.Α. επί ποινή προσωπικής κράτησης ενός μηνός και χρηματική ποινή ποσού € 5.000,00, για κάθε παραβίασής της».
Στη συνέχεια η Μαρία Παλαιού στην εν λόγω αναφοράς της προς τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, επισημαίνει ότι: «Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι αυτή ήταν η κρίση ενός δικαστικού λειτουργού, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά, καθόσον την υπόθεση δυστυχώς για εμένα, δεν την χειρίστηκε ο αναφερόμενος ανωτέρω υπογράφων τα δικόγραφα δικηγόρος ούτε βεβαίως ο Στέφανος Αποστολάκης, ο οποίος δεν είχε καν το δικαίωμα παράστασης ενώπιον Εφετείου, ως νέος δικηγόρος, αλλά οι πρώην δικαστικοί λειτουργοί γονείς του δεύτερου δηλαδή ο πατέρας του Γεώργιος Αποστολάκης πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και η μητέρα του Θωμαΐτσα Πατρώνα πρώην πρόεδρος Εφετών Δωδεκανήσου και επί πενταετία τουλάχιστον προϊσταμένη του αναφερόμενου Εφέτη κ. Βλάχου. Από μία ανάγνωση του δικογράφου της εφέσεως και των προτάσεων και προσθήκης που κατατέθηκαν γίνεται εύκολα αντιληπτό, ποιος είναι ο συντάκτης τους και δεν είναι βεβαία κανένας δικηγόρος.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχει γίνει παρέμβαση από τους παραπάνω, διότι η πάγια νομολογία χωρίς καμία εξαίρεση τα τελευταία χρόνια προτάσσει των διατάξεων της συμβάσεως της Χάγης το συμφέρον των παιδιών, το οποίο σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 13 παρ. 1 στοιχείο β της Διεθνούς Σύμβασης, προβλέπεται η δυνατότητα η δικαστική αρχή να αρνηθεί την επιστροφή του παιδιού σε κάθε περίπτωση, εάν (μεταξύ άλλων) αποδειχθεί, στο πλαίσιο ένστασης καταλυτικής της αξίωσης του αιτούντος την επιστροφή του παιδιού β) ότι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό καθ` εαυτό το γεγονός της επιστροφής πλέον του παιδιού, έχει, κατά τη συνηθισμένη πορεία των πραγμάτων, την τάση μετά σφοδρής πιθανότητας και κατά τη κρίση λογικού και επιμελούς ανθρώπου, να εκθέσει το παιδί σε φυσική ή ψυχική δοκιμασία ή να το περιαγάγει σε μία αφόρητη κατάσταση, να επιφέρει δηλαδή τα αποδοκιμαζόμενα από τη Σύμβαση αποτελέσματα (ΑΠ 48/2021, ΑΠ 1030/2017, ΑΠ 916/2010, ΑΠ 63/2001)».
Μάλιστα, η Μαρία Παλαιού σημειώνει και κάτι άλλο, πολύ σοβαρό, για τη «μεροληπτική εις βάρος μου κρίσης του παραπάνω δικαστικού λειτουργού (σ.σ. Δημοσθένη Βλάχου)». Δείτε τι αναφέρει:
«Χαρακτηριστικό της μεροληπτικής εις βάρος κρίσης του παραπάνω δικαστικού λειτουργού, ο οποίος πρέπει να σημειώσω, ότι είναι νυμφευμένος με την δικηγόρο Ειρήνη Νικολίτση, η οποία τυπικά είναι μέλος άλλου δικηγορικού συλλόγου, αλλά κατάγεται από τη Ρόδο, όπου διατηρεί και δικηγορικό γραφείο, ώστε με τη μεθόδευση αυτή και υπό την προστασία όλων, Διοίκησης Εφετείου και Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, να παρακαμφθεί το κώλυμα εντοπιότητας, το οποίο ίσχυε έως το Σεπτέμβριο του 2022, (επισημαίνω ότι έως την μετάθεση του συζύγου της, στη Ρόδο, ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, από τον οποίο μεταγράφηκε σε άλλο Δικηγορικό σύλλογο, πιθανόν των Αθηνών), είναι το ότι αγνόησε την πάγια ουσιαστικά υπέρ της παραμονής των παιδιών μου στην Ελλάδα νομολογία του Αρείου Πάγου, μεταξύ της οποίας και πρόσφατη σχετική υπ΄αριθμό 48/2021 απόφαση του Α2 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου στο οποίο προέδρευε ο ίδιος ο κ. Γεώργιος Αποστολάκης και επικαλέστηκε μία αντίθετη απόφαση του έτους 1994. !!!!!, είναι το ότι αγνόησε ότι και τα δύο παιδιά μας φοιτούν στο σχολείο και η σχολική περίοδος βρίσκεται στην μέση της, είναι το ότι αγνόησε ότι ο εμφανιζόμενος ως αδικηθείς στοργικός πατέρας δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ ως συμμετοχή του στην διατροφή των παιδιών μας, από τον Αύγουστο του 2021, έως και σήμερα δηλαδή εδώ και δεκαεπτά μήνες, και βεβαίως είναι το ότι είναι εντελώς παράλογο και αντίθετο προς κάθε λογική να στερηθούν δύο παιδιά στην ηλικία των 6 και 4,5 ετών ουσιαστικά οριστικά την μητέρα τους και να υποχρεωθούν να μεταβούν στις ΗΠΑ, όπου είναι εντελώς αδύνατο κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας, να μπορέσει ο πατέρας τους να ασκήσει υπεύθυνα την επιμέλεια αυτών.
Ακόμη και η δημοσίευση της αποφάσεως αυτής την 29η Δεκεμβρίου 2022, δεν είναι τυχαία, αλλά υποκρύπτει και αυτή σκοπιμότητα, αφού το διάστημα αυτό, όλως συμπτωματικά βρίσκεται στη Ρόδο και εν διαστάσει σύζυγός μου».
Δείτε ολόκληρο το έγγραφο:
Ο πρώην σύζυγός της πήγε να απαγάγει τα παιδιά από το σχολείο
Στις 16 Απριλίου του 2024, ο πρώην σύζυγος της Μαρίας Παλαιού, με την παραπάνω απόφαση στα χέρια – η οποία έχει άρωμα παραδικαστικού – πήγε στο δημοτικό σχολείο και στο νηπιαγωγείο Ασγούρου Ρόδου, που φοιτούν τα παιδιά και σύμφωνα με όσα λέει η μητέρα, να τα απαγάγει. Τα παιδιά αντέδρασαν και η Μαρία Παλαιού, αφού είχε ειδοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς, πήγε στα δύο σχολεία για να πάρει τα παιδιά της και κατέφυγε στην οικία των γονιών της.
Στις 17 Απριλίου 2024, συζητήθηκαν στο Πρωτοδικείο Ρόδου τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η μητέρα και η απόφαση που βγήκε στις 18 Απριλίου δέχεται το αίτημα προσωρινής διαταγής και απαγορεύει την έξοδο των ανηλίκων τέκνων των αντιδίκων από τη χώρα, μέχρι της έκδοσης απόφασης επί της προσωρινής διαταγής.
Την επόμενη μέρα, το μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου δέχεται το αίτημα προσωρινής διαταγής και απαγορεύει την απομάκρυνση των ανηλίκων τέκνων των αντιδίκων από την οικία της Μαρίας Παλαιού.
Δείτε, όμως, πως περιγράφει τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Πραγματικά είναι σοκαριστικά:
«Εκεί μετά από λίγη ώρα, εμφανίσθηκαν αστυνομικά όργανα και αρχικά ζήτησαν να εισέλθουν εντός της οικiας των γονέων μου, τη θύρα της οποίας επιχείρησαν να παραβιάσουν παρουσία άγνωστου σε εμένα δικαστικού λειτουργού.
Εν όψει των παραπάνω οικειοθελώς μετέβην μαζi με τα δύο ανήλικα τέκνα μου, με περιπολικό της Αστυvoμίας στο Τμήμα Ασφαλείας Ρόδου, σε γραφείο του οποίου παρέμεινα για αρκετή ώρα μαζί με τα ανήλικα παιδιά μου».
Το τι ακολούθησε είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Ακόμη και οι αστυνομικοί κινήθηκαν εναντίον της και προσπάθησαν με τη βία να απομακρύνουν τα παιδιά από την αγκαλιά της. Δείτε πως περιγράφει η ίδια τα γεγονότα:
Δείτε τη συνέντευξη της Μαρίας Παλαιού στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!