Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λεμονόπιτα με ελαιόλαδο και γλάσο

Λεμονόπιτα με ελαιόλαδο και γλάσο


Φτιάχνουμε μια υγιεινή και ελαφριά λεμονόπιτα με ελαιόλαδο και γλάσο, ιδανική για επιδόρπιο μετά την κρεατοφαγία του πασχαλινού τραπεζιού. Η συνταγή απογειώνεται χάρη στα προïόντα ΓΙΩΤΗΣ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο ή 180°C. Εν τω μεταξύ, λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι και το στρώνουμε με λαδόκολλα, έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες στις μεγάλες πλευρές. Αυτό γίνεται για να μπορέσουμε στη συνέχεια να ξεφορμάρουμε εύκολα το κέικ, τραβώντας το με τη βοήθεια της λαδόκολλας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη το ελαιόλαδο, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τη βανίλια. Μεταφέρουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και «διπλώνουμε» με μαρίζ μέχρι να μη βλέπουμε πια αλεύρι (όχι παραπάνω).

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 55΄-60΄ ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε στη μέση του κέικ. Αφήνουμε στην άκρη για 5΄ να κρυώσει και μετά ξεφορμάρουμε τραβώντας προς τα πάνω τις άκρες της λαδόκολλας. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως σε σχάρα.

Γλάσο: Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με τη 1 κουταλιά χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε όσο ακόμα χυμό χρειάζεται για να γίνει το γλάσο τόσο υδαρές όσο να πέφτει σχετικά εύκολα και περιχύνουμε το κρύο κέικ.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο ή 180°C. Εν τω μεταξύ, λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι και το στρώνουμε με λαδόκολλα, έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες στις μεγάλες πλευρές. Αυτό γίνεται για να μπορέσουμε στη συνέχεια να ξεφορμάρουμε εύκολα το κέικ, τραβώντας το με τη βοήθεια της λαδόκολλας.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη το ελαιόλαδο, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τη βανίλια. Μεταφέρουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και «διπλώνουμε» με μαρίζ μέχρι να μη βλέπουμε πια αλεύρι (όχι παραπάνω).

Βήμα 3

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 55΄-60΄ ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε στη μέση του κέικ. Αφήνουμε στην άκρη για 5΄ να κρυώσει και μετά ξεφορμάρουμε τραβώντας προς τα πάνω τις άκρες της λαδόκολλας. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως σε σχάρα.

Βήμα 4

Γλάσο: Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με τη 1 κουταλιά χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε όσο ακόμα χυμό χρειάζεται για να γίνει το γλάσο τόσο υδαρές όσο να πέφτει σχετικά εύκολα και περιχύνουμε το κρύο κέικ.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Και η Βρετανία, μετά την Ιταλία και την Ολλανδία, προστέθηκε στις χώρες που δηλώνουν ότι θα συμμορφωθούν με το διεθνές ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ KOSMORIDE Black Friday: Το όνειρο ενός e-BIKE τώρα πιο κοντά! Η KOSMORIDE δίνει την ευκαιρία να βρούμε το...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (24/11, 20:30, Cosmote Sport 1) με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικό σημείωμα με 16 ερωτήσεις- απαντήσεις για τον νέο προϋπολογισμό και την οικονομία, εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Συγκεκριμένα, το σημείωμα έχει...