Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όλοι όταν ψήνουμε

Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όλοι όταν ψήνουμε


Μαζεύτηκες με την παρέα σου και ετοιμάζεστε να ψήσετε. Τα έχετε ετοιμάσει όλα, κρέατα, λαχανικά, ποτά… μήπως όμως σας ξεφεύγει κάτι;

Η αλήθεια είναι ότι σε ένα μπάρμπεκιου είναι εύκολο να κάνετε ένα λάθος και να γίνουν όλα τα φαγητά κάρβουνο.

Οπότε για να είστε απόλυτα προετοιμασμένοι και να απολαύσετε το φαγητό με την παρέα σας, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές.

Με την ευκαιρία δες εδώ ποιο είναι το λίπασμα που θα αυξήσει την παραγωγή στον κήπο σου.

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία και πώς θα την πετύχετε;

Όπως συμβαίνει και στα φαγητά που ψήνουμε στον φούρνο, η θερμοκρασία ποικίλλει ανάλογα με το τι θέλουμε να ψήσουμε στα κάρβουνα. Αν ψήνουμε κρέας, όπως κοτόπουλο, μπριζόλες, σουβλάκια, ξεκινάμε αρχικά με χαμηλή θερμοκρασία για να ανεβάσουμε σιγά σιγά, ολοκληρώνοντας το ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία. Έτσι μπορούμε να πετύχουμε ωραία γεύση και τραγανή εξωτερική υφή.

Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Οι ειδικοί λένε ότι ιδανικά πρέπει να χωρίσουμε την ψηστιέρα μας σε δυο ζώνες: η μισή σε χαμηλή θερμοκρασία και η μισή σε υψηλή. Αυτό βολεύει κιόλας για να μπορέσουμε να πετύχουμε το σωστό ψήσιμο που επιθυμεί το κάθε μέλος της παρέας.

Αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο στο ψήσιμο του κρέατος είναι η εσωτερική θερμοκρασία του και όχι η θερμοκρασία της φωτιάς. Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι έτοιμο; Με ένα θερμόμετρο φαγητού! Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία, σύμφωνα με τους ειδικούς; 72°C για το μπιφτέκι, 74°C για το κοτόπουλο, 63°C για τις μπριζόλες, χοιρινές και μοσχαρίσιες. Σχετικά με τις μπριζόλες, ο ειδικός στηρίζει ότι πρέπει να μην ξεπεράσει τους 58°C για να μην βγουν στεγνές.
Αν δεν έχετε θερμόμετρο, υπάρχουν και άλλα κόλπα για να καταλάβετε αν τα κρέατά σας είναι έτοιμα. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, είναι πιο σκληρό στο εξωτερικό του. Σχετικά με τις μπριζόλες, ανάλογα με το πόσο σκληρές είναι, μπορούμε να κρίνουμε αν είναι medium ή medium rare.

Η στιγμή που βάζουμε τη σος

Οι ειδικοί λένε ότι δεν πρέπει να βάζουμε σος στο κρέας πολύ νωρίς, καθώς περιέχει ζάχαρη, η οποία καραμελώνει εύκολα και καίγεται. Οπότε αν τη βάλουμε από την αρχή, θα κάψουμε τα ψητά μας. Αν θέλουμε να βάλουμε σος κατά το ψήσιμο, τότε είναι καλό να τη βάλουμε 5 λεπτά προτού τα βγάλουμε από τη φωτιά.

Πώς να ψήνουμε φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι καλύτερο να ψήνονται σε χαμηλή φωτιά και για λίγα λεπτά, 4-10΄, ανάλογα με το τι ψήνουμε. Τα φρούτα έχουν ζάχαρη, που καραμελώνει με τη φωτιά, οπότε δεν θέλουμε να τα αφήσουμε πολύ και να καούν. Και φυσικά όταν ψήνουμε φρούτα, όχι ως συνοδευτικά του φαγητού, αλλά ως επιδόρπιο, πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε καθαρίσει καλά τις σχάρες μας! Δεν θέλουμε να μυρίζουν τσίκνα

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Η Yamaha Μοτοδυναμική συγχαίρει τους Αθλητές Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο και Αλέξανδρο Παπαγεωργίου για τα Πρωταθλήματα που κατέκτησαν στους αγώνες...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα για τις αθλητικές μεταδόσεις, σήμερα Σάββατο 23 Νοεμβρίου, με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ να κυριαρχεί. Για την  12η αγωνιστική της...

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από μήνες -φαινομενικής ίσως- στασιμότητας στον πόλεμο της Ουκρανίας, η απόφαση των ΗΠΑ να επιτρέψουν στο Κίεβο τη χρήση αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδηγίες για τα μέλη που θα συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή (24.11.2024) εξέδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του...