Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παραδοσιακό τσουρέκι, κλασικό και με σοκολάτα

Παραδοσιακό τσουρέκι, κλασικό και με σοκολάτα


Το απόλυτο μυστικό για τέλεια τσουρέκια είναι η φρέσκια μαγιά Το Χελιδόνι, ένα μοναδικό υλικό κορυφαίας ποιότητας που απογειώνει γευστικά τις δημιουργίες μας και εξασφαλίζει την επιτυχία κάθε συνταγής. Κλασικά αλλά και με σοκολάτα, είναι απολαυστικότατα.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα με τη φρέσκια μαγιά Το Χελιδόνι και με το γάντζο ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο ζυμάρι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι να φουσκώσει καλά (να διπλασιαστεί σε όγκο).

Συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια, μοιράζουμε σε έξι ίσα μέρη και τα πλάθουμε σε μακριά, χοντρά κορδόνια. Φτιάχνουμε δύο πλεξούδες, ενώνουμε καλά στις άκρες και τις αφήνουμε να φουσκώσουν (να διπλασιαστούν σε όγκο).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Αλείφουμε καλά τα τσουρέκια, σε όλη τους την επιφάνειά, με το αβγό, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Για τη σοκολατένια εκδοχή, πριν κάνουμε την πλεξούδα, ανοίγουμε τα κορδόνια ένα ένα με πλάστη, απλώνουμε μέσα την κουβερτούρα και τα κλείνουμε πάλι τυλίγοντάς τα ελαφρά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, μέχρι να χλυάνει και διαλύουμε μέσα τη φρέσκια μαγιά Το Χελιδόνι.

Βήμα 2

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα με τη φρέσκια μαγιά Το Χελιδόνι και με το γάντζο ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε λίγο λίγο το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο ζυμάρι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Βήμα 4

Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι να φουσκώσει καλά (να διπλασιαστεί σε όγκο).

Βήμα 5

Συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια, μοιράζουμε σε έξι ίσα μέρη και τα πλάθουμε σε μακριά, χοντρά κορδόνια. Φτιάχνουμε δύο πλεξούδες, ενώνουμε καλά στις άκρες και τις αφήνουμε να φουσκώσουν (να διπλασιαστούν σε όγκο).

Βήμα 6

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Αλείφουμε καλά τα τσουρέκια, σε όλη τους την επιφάνειά, με το αβγό, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 7

Για τη σοκολατένια εκδοχή, πριν κάνουμε την πλεξούδα, ανοίγουμε τα κορδόνια ένα ένα με πλάστη, απλώνουμε μέσα την κουβερτούρα και τα κλείνουμε πάλι τυλίγοντάς τα ελαφρά.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Του Γιώργου Παλληκάρη Το μεσαίο SUV της Ford, το ολοκαίνουργιο Kuga είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα και έτοιμο να κάνει την καθημερινότητα σας πιο εύκολη....

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Temu είναι συνηθισμένη σε κατηγορίες οι οποίες από την εμφάνισή της πέφτουν βροχή. Ήδη στις αρχές του 2024, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παιχνιδιών εντόπισε κινδύνους...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν χθες δώδεκα άτομα, έξι Έλληνες και έξι Ρουμάνοι, στο Αιτωλικό για κλοπή βρώσιμων ελιών. Για την υπόθεση εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση η αστυνομία. Η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Που επικεντρώνονται οι δημοσκοπικές πιέσεις για τη ΝΔ. Οι επιτελείς της κυβέρνησης αγωνιούν να περάσουν «θετικό» μήνυμα και να αλλάξουν την ατζέντα. Την ώρα...