Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες

Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες


Μια δροσερή ανοιξιάτικη τάρτα, ό,τι πρέπει για το πασχαλινό τραπέζι. Επιλέξτε προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ για εξασφαλισμένη επιτυχία και ευκολία στην παρασκευή της!

Ζύμη: Βάζουμε αρκετό νερό με παγάκια σε ένα μπολ. Καλό είναι να έχουμε βάλει και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ σε ένα πλαστικό σακουλάκι στο ψυγείο 1-2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το βούτυρο σε μια λεκάνη. Με τη βοήθεια 2 κουταλιών ή με τα χέρια μας φορώντας γάντια, «κόβουμε» κομματάκια το βούτυρο και το ενσωματώνουμε στο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. Θέλουμε να υπάρχουν κομματάκια βουτύρου μεγέθους αρακά μέχρι μεγέθους αμυγδάλου. Προσθέτουμε 120 γρ. νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Σφίγγουμε λίγο από το μείγμα στα χέρια μας για να δούμε αν γίνεται μια ζύμη. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Ανακατεύουμε για 10 δευτερόλεπτα και μαζεύουμε όλη τη ζύμη στα χέρια μας και την πιέζουμε να γίνει μια μπάλα. Την κόβουμε στη μέση, την πλαταίνουμε λίγο να γίνει το κάθε κομμάτι σαν δίσκος διαμέτρου 10 εκ. και κλείνουμε κάθε δίσκο σε μεμβράνη που τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Ακόμα καλύτερα για μια ολόκληρη νύχτα.

Τάρτα: Την επόμενη μέρα με τη βοήθεια ενός πλάστη, παίρνουμε λίγο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ανοίγουμε τη μία ζύμη σε φύλλο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Χτυπάμε ένα κρόκο με λίγο νερό σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στην άκρη. Απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε μια ταρτιέρα διαμ. 25 εκ. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος πάνω από τη ζύμη και τοποθετούμε ρύζι ή όσπρια για βάρος. Ψήνουμε για 20΄.

Ξεφουρνίζουμε την τάρτα, αφαιρούμε το χαρτί με το βάρος, κάνουμε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και την βάζουμε ξανά στον φούρνο για 5΄. Βγάζουμε από τον φούρνο, απλώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου το μείγμα του αυγού και ψήνουμε για άλλα 20΄, μέχρι η τάρτα μας να πάρει ένα όμορφο και χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί καλά. Την αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσει καλά. Με ένα μαχαίρι κόβουμε ό,τι περισσεύει από τη ζύμη πάνω από το χείλος της ταρτιέρας.

Γέμιση κρέμα βανίλιας: Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

Μετά από 4 ώρες διακοσμούμε με φρούτα και λουλούδια και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Βάζουμε αρκετό νερό με παγάκια σε ένα μπολ. Καλό είναι να έχουμε βάλει και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ σε ένα πλαστικό σακουλάκι στο ψυγείο 1-2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το βούτυρο σε μια λεκάνη. Με τη βοήθεια 2 κουταλιών ή με τα χέρια μας φορώντας γάντια, «κόβουμε» κομματάκια το βούτυρο και το ενσωματώνουμε στο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. Θέλουμε να υπάρχουν κομματάκια βουτύρου μεγέθους αρακά μέχρι μεγέθους αμυγδάλου. Προσθέτουμε 120 γρ. νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Σφίγγουμε λίγο από το μείγμα στα χέρια μας για να δούμε αν γίνεται μια ζύμη. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Ανακατεύουμε για 10 δευτερόλεπτα και μαζεύουμε όλη τη ζύμη στα χέρια μας και την πιέζουμε να γίνει μια μπάλα. Την κόβουμε στη μέση, την πλαταίνουμε λίγο να γίνει το κάθε κομμάτι σαν δίσκος διαμέτρου 10 εκ. και κλείνουμε κάθε δίσκο σε μεμβράνη που τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Ακόμα καλύτερα για μια ολόκληρη νύχτα.

Βήμα 2

Τάρτα: Την επόμενη μέρα με τη βοήθεια ενός πλάστη, παίρνουμε λίγο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ανοίγουμε τη μία ζύμη σε φύλλο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Χτυπάμε ένα κρόκο με λίγο νερό σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στην άκρη. Απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε μια ταρτιέρα διαμ. 25 εκ. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος πάνω από τη ζύμη και τοποθετούμε ρύζι ή όσπρια για βάρος. Ψήνουμε για 20΄.

Βήμα 3

Ξεφουρνίζουμε την τάρτα, αφαιρούμε το χαρτί με το βάρος, κάνουμε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και την βάζουμε ξανά στον φούρνο για 5΄. Βγάζουμε από τον φούρνο, απλώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου το μείγμα του αυγού και ψήνουμε για άλλα 20΄, μέχρι η τάρτα μας να πάρει ένα όμορφο και χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί καλά. Την αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσει καλά. Με ένα μαχαίρι κόβουμε ό,τι περισσεύει από τη ζύμη πάνω από το χείλος της ταρτιέρας.

Βήμα 4

Γέμιση κρέμα βανίλιας: Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

Βήμα 5

Μετά από 4 ώρες διακοσμούμε με φρούτα και λουλούδια και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Ελλάδα

Με βούλευμα που δημοσιεύτηκε, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απαλλάσσει τον τέως δήμαρχο Θερμαϊκού Γιώργο Τσαμασλή από την κατηγορία της υπηρεσιακής απιστίας σε βάρος Οργανισμού...

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....