Υλικά
Για τη ζύμη:
500γρ αλεύρι χωριάτικο
1/2 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
20γρ baking powder
90γρ λάδι
265γρ χυμό πορτοκάλι
Για τη γέμιση:
130 γρ. μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσια)
120 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές σούπας ξερό δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις ελιές, προσθέτουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε καλά (θα έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη). Τη χωρίζουμε σε 5 κομμάτια.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και με έναν πλάστη το ανοίγουμε σε οβάλ φύλλο μήκους περίπου 30 εκ. Βάζουμε το 1/5 της γέμισης στο κέντρο και κατά μήκος και τυλίγουμε.
Μεταφέρουμε σε ταψί (το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα) και με μαχαίρι χαράζουμε σε φέτες πάχους περίπου 3 εκ.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (περίπου 40’).
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!