Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

35 χρόνια από την κυκλοφορία του «μαγικού» Game Boy σε κερνάμε 15 πληροφορίες που δεν ήξερες για αυτό!

35 χρόνια από την κυκλοφορία του «μαγικού» Game Boy σε κερνάμε 15 πληροφορίες που δεν ήξερες για αυτό!


Game Boy, μία φορητή παιχνιδομηχανή, που μόνο που γράφω το όνομα της, σαν το σκυλί του Παβλόφ, αυτόματα ταξιδεύω στο μακρινό 1991, που οι γονείς μου μετά από ατελείωτο πρήξιμο μας πήρανε το πρώτο Game Boy.

Ακόμα θυμάμαι τη μυρωδιά του κουτιού με το’80s futuristic εξώφυλλο, με τα δύο ρομποτικά χέρια να παίζουν Tetris.

s l1600 1

Το Tetris ήταν το δωρεάν παιχνίδι που έπαιρνες με το Game Boy. Οι γονείς μας ίσως να πίστευαν, ότι με την παιχνιδομηχανή της Nintendo θα γλίτωναν εκτός από τη μουρμούρα μας και πολλά 20άρικα που ρίχναμε το καλοκαίρι στα “ουφάδικα”. Μπορεί να γλίτωσαν χρήματα από τα ηλεκτρονικά, αλλά το Game Boy “ρουφούσε” τις 4 μπαταρίες που έπαιρνε σαν τις σαύρες (δεν ξέρω πως βγήκε αυτή η έκφραση), άσε που για να πάρεις ένα παιχνίδι χρειαζόταν να πας να πεις τα κάλαντα (δηλαδή 30.000 δραχμές αν θυμάμαι καλά) ένα αρκετά μεγάλο ποσό για την εποχή.

Το Game Boy είχε φοβερή παιχνιδοθήκη (κατά το βιβλιοθήκη) , με πολλές εθιστικές παιχνιδάρες, όπως το Super Mario Land, το Metroid 2, το Mega man V και άλλά, που πάλευες να τερματίσεις, πριν τελειώσει η μπαταρία ή οι ζωές σου στο παιχνίδι

437941941 10168966552230089 8854178600695437159 n

Η προσωπική μου συλλογή

Το Game Boy κυκλοφόρησε πριν από 35 χρόνια, και εμείς που τα πήραμε στα χέρια μας εκείνη την εποχή, νιώθουμε ξαφνικά “γέροι”, αλλά και χαρούμενοι που ζήσαμε την πρώτη εποχή των video games που μπορούσες να έχεις παντού μαζί σου, όπως τώρα τα κινητά.

1.Το 1993, ο σοβιετικός κοσμοναύτης Aleksandr A. Serebrov πήρε το Game Boy του στο διάστημα στη διαστημική αποστολή TM-17. Αργότερα, δημοπρατήθηκε για 1.220 δολάρια και λέγεται ότι έχει τεθεί σε τροχιά γύρω από τη γη 3000 φορές.

2.Στο Nintendo World Store της Νέας Υόρκης, εκτίθεται περήφανα ένα Game Boy το οποίο επέζησε από βομβαρδισμό σε στρατώνα στον Πόλεμο του Κόλπου. Η κατακρεουργημένη φορητή συσκευή εξακολουθεί να δουλεύει.

image from ios 3 1555699857

3.Το Tetris, αν και κυκλοφόρησε στον υπολογιστή, είχε τεράστια επιτυχία στο Game Boy και πούλησε 35 εκατομμύρια αντίτυπα.

4.Το πρώτο Game Boy μπορούσε να λειτουργήσει για 30 ώρες με δύο μπαταρίες ΑΑ, αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι η οθόνη είχε μόνο 4 αποχρώσεις του γκρι και δεν είχε οπίσθιο φωτισμό.

5.Το Game Boy επέτρεπε τη χρήση πολλαπλών παικτών μέσω καλωδίων σύνδεσης, συνήθως 4 ατόμων το πολύ. Το first-person shooter Faceball 2000 της φορητής συσκευής που κυκλοφόρησε το 1991 το άλλαξε αυτό, με ένα σύμπλεγμα καλωδίων και προσαρμογέων που θύμιζε διασταύρωση σπαγγέτι, 16 παίκτες μπορούσαν να συνδεθούν και να παίξουν μαζί.

6.Η Nintendo ανακοίνωσε, το 1995, ότι το 46% των παικτών του Game Boy ήταν γυναίκες, η πρώτη φορά που μια κονσόλα ήταν τόσο δημοφιλής στις γυναίκες. Μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι το 52% των gamers είναι γυναίκες.

7.Το Game Boy και το Game Boy Color πούλησαν περισσότερα από το Atari Lynx και το Sega Genesis μαζί, 118,69 εκατομμύρια τεμάχια, πριν διακοπεί η κυκλοφορία τους το 2000.

8.Ο Satoshi Tajirri, εμπνευσμένος από την ιδέα των τεράτων που έτρεχαν μέσω των καλωδίων σύνδεσης του Game Boy, δημιούργησε την αρχική τριάδα της διάσημης σειράς Pokémon του Game Boy: Red, Green και Blue. Το Πράσινο, λόγω κακής ποιότητας εικόνας, δεν ήταν διαθέσιμο εκτός Ιαπωνίας.

9.Το Game Boy Light, που κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία, είχε ενσωματωμένη οθόνη με οπίσθιο φωτισμό που επέτρεπε στους χρήστες να παίζουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

10.Το Game Boy πωλούσε μια εξωτερική κάμερα και έναν εκτυπωτή , η κάμερα έπαιρνε εικόνες χαμηλής ανάλυσης του χρήστη και με τη σειρά της, το Game Boy μπορεί να είναι η πρώτη συσκευή για σέλφι πριν τα κινητά.

images 13

11. Το αρχικό Game Boy ήταν υπερδιπλάσιο σε ταχύτητα από το NES, καθώς και τα δύο είχαν CPU 8-bit και, με τα 2kb του NES και τα 8kb του Game Boy, είχε τετραπλάσια μνήμη RAM.

12.Το Game Boy είναι το αγαπημένο όργανο των καλλιτεχνών “chiptune”- πρόκειται για μουσικούς που χρησιμοποιούν παλαιό υλικό παιχνιδιών για να δημιουργήσουν ηλεκτρονική μουσική. Με ειδικές κασέτες sequencer, οι καλλιτέχνες μπορούν να κάνουν τη συσκευή να παράγει μια σειρά από περίεργους ήχους.

13.Το παιχνίδι Kirby Tilt ‘n’ Tumble του Game Boy Color είχε ένα ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο στην κασέτα που αναγνώριζε πότε ο παίκτης μετακινούσε το ίδιο το χέρι που κρατούσε- αυτό χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για να κατευθύνει τον Kirby στο παιχνίδι.

14.Ο Neil Young χρησιμοποίησε την προαναφερθείσα κάμερα του Game Boy για να δημιουργήσει το καλλιτεχνικό έργο του άλμπουμ Silver and Gold, η φωτογραφία τραβήχτηκε από την κόρη του

15.Το handy boy ήταν ένα περίεργο αξεσουάρ για το Game Boy που περιλάμβανε μεγεθυντικό φακό, στερεοφωνικά ηχεία και φως, ενώ όταν κατασκευάστηκε έμοιαζε περισσότερο με διαστημόπλοιο παρά με κονσόλα παιχνιδιών.

uw0welcafgwa1

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Ελλάδα

Με βούλευμα που δημοσιεύτηκε, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απαλλάσσει τον τέως δήμαρχο Θερμαϊκού Γιώργο Τσαμασλή από την κατηγορία της υπηρεσιακής απιστίας σε βάρος Οργανισμού...

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....