Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Πατάτες hasselback με μπέικον και κασέρι

Πατάτες hasselback με μπέικον και κασέρι


Ετοιμάζουμε εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια της φριτέζας αέρος εντυπωσιακές πατάτες κομμένες με έναν ιδιαίτερο τρόπο, σαν ακορντεόν και τις γεμίζουμε με μπέικον και κασέρι.

Τοποθετούμε τις πατάτες οριζόντια μπροστά μας και με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε σε ισόπαχες λεπτές φέτες αλλά χωρίς να φτάσει το μαχαίρι μέχρι κάτω (σαν ακορντεόν).

Τοποθετούμε τις πατάτες στο καλάθι της φριτέζας αέρος και τις αλείφουμε με το μισό βούτυρο. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Μαγειρεύουμε για 15΄ στους 180°C.

Αλείφουμε τις πατάτες με το υπόλοιπο βούτυρο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5΄ έως 8΄, μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές. Τις βγάζουμε από τη φριτέζα.

Κόβουμε τις φέτες μπέικον στη μέση και τοποθετούμε μισή φέτα σε κάθε εγκοπή πατάτας. Πασπαλίζουμε τις πατάτες με τυρί και πάπρικα. Τοποθετούμε τις γεμιστές πατάτες στο καλάθι της φριτέζας αέρος. Μαγειρεύουμε για 3΄, μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει.

Πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 160°C.

Βήμα 2

Τοποθετούμε τις πατάτες οριζόντια μπροστά μας και με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε σε ισόπαχες λεπτές φέτες αλλά χωρίς να φτάσει το μαχαίρι μέχρι κάτω (σαν ακορντεόν).

Βήμα 3

Τοποθετούμε τις πατάτες στο καλάθι της φριτέζας αέρος και τις αλείφουμε με το μισό βούτυρο. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Μαγειρεύουμε για 15΄ στους 180°C.

Βήμα 4

Αλείφουμε τις πατάτες με το υπόλοιπο βούτυρο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5΄ έως 8΄, μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές. Τις βγάζουμε από τη φριτέζα.

Βήμα 5

Κόβουμε τις φέτες μπέικον στη μέση και τοποθετούμε μισή φέτα σε κάθε εγκοπή πατάτας. Πασπαλίζουμε τις πατάτες με τυρί και πάπρικα. Τοποθετούμε τις γεμιστές πατάτες στο καλάθι της φριτέζας αέρος. Μαγειρεύουμε για 3΄, μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει.

Βήμα 6

Πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Με υψηλούς τόνους κατά του Νίκου Δένδια, με αφορμή τις δηλώσεις του από το Καστελλόριζο, μίλησε – μετά τον Ομέρ Τσελίκ – και ο...

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Αθλητικά

Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται αυτήν την ώρα στην έδρα της...