ΥΛΙΚΑ
2 κιλά αρνί µεγάλο σε ηλικία
10 φύλλα δάφνης
100 γρ. πιπέρι σε κόκκους
100 γρ. φύλλα χαρουπιάς
200 γρ. κρεµµύδι
200 γρ. καρότο
50 γρ. σέλινο
Κόκκοι αλατιού
Ρίγανη
100 γρ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το αρνί σε µερίδες των 120 γραµµαρίων. Το µαρινάρετε µε ελαιόλαδο, φύλλα δάφνης, πιπέρι και αλάτι. Κόβετε το καρότο, το κρεµµύδι και το σέλινο σε κύβους και τα αναµιγνύετε όλα µαζί. Σε ένα πήλινο ταψάκι βάζετε το µίγµα του µαριναρισµένου αρνιού και από πάνω βάζετε τα φύλλα της χαρουπιάς. Το περιχύνετε µε λίγο νερό και το κλείνετε µε ασηµόχαρτο ή πήλινο πώµα. Το βάζετε να ψηθεί στο φούρνο στους 90°C για 8 ώρες. Το βγάζετε και το σερβίρετε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!