Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοντρομπίγουλη ή μενουδέλι με λαχανικά 

Χοντρομπίγουλη ή μενουδέλι με λαχανικά 


Μεγάλωσα με χοντρομπίγουλη – ή μενουδέλι όπως το ξέρω από μικρή, αφού η γιαγια Μαλία μας το έφτιαχνε συνέχεια, ειδικά τα καλοκαίρια. H Μαλία χρησιμοποιεί ελάχιστα υλικά για το μενουδέλι της, αλλά εγώ αποφάσισα να το πειράξω και κυρίως να το εμπλουτίσω τόσο σε γεύση όσο και σε θρεπτικά συστατικά. Άλλαξα τον χοντρό φιδέ με ένα σπαγγετίνι για την ευκολία, προσέθεσα μερικά λαχανικά και κράτησα τις τριμμένες ντομάτες και το μπόλικο ελαιόλαδο που μου έμαθε η γιαγιά μου. Η καλύτερη συνταγή για να κλείσουμε την εκπομπή #TimoulaSyntagoula είναι ο χοντρομπίγουλης και θέλω να την δοκιμάσετε όλα τα gingerάκια.

 Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε το δικό σου χοντρομπίγουλη ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!

Συνταγή

Χοντρομπίγουλη ή μενουδέλι με λαχανικά

  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 5-10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 5-10 λεπτά
  • Φυλάσσουμε το χοντρομπίγουλη καλυμμένο στο ψυγείο για 2 μέρες.

Υλικά

  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 μεσαίο καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεσαίο κολοκυθάκι, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πατάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 1.200 ml νερό
  • 250 γρ. σπαγγέτι ή σπαγγετίνι ή χοντρό φιδέ
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ρίχνουμε σε κατσαρόλα 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το καρότο, το κολοκυθάκι, την πατάτα και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 3-4 λεπτά.

2) Περιχύνουμε με τις ντομάτες, το νερό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφού πάρει βράση, χαμηλωνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 6-7 λεπτά με ανοιχτό καπάκι. Αν οι ντομάτες μας είναι αγοραστές, προσθέτουμε και 100ml νερό.

3) Ρίχνουμε το σπαγγέτι, ανακατεύουμε και βράζουμε για τον μεγαλύτερο χρόνο της συσκευασίας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.

4) Προσθέτουμε τον μαϊντανό και 2 κ.σ. ελαιόλαδο, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 5-10 λεπτά με κλειστό καπάκι.

5) Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανεβάσε τη φωτογραφία σου στα Social Media, κάνε tag @madamegingercom για να μην χάσουμε καμία δημιουργία σου!



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε χθες (21/11) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν θέτοντας θέμα «τουρκικής μειονότητας», διπλωματικές πηγές σημειώνουν τα εξής: «Η...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

H Εθνική Ελλάδος μαθαίνει σήμερα (13:00, NovaSports Start) τον αντίπαλό της στα playoffs του Nations League. Η «γαλανόλευκη» θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο μίας ομάδας...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέων διοικητικών συμβουλίων σε ορισμένα από τα επιμελητήρια. Οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει από τις 15 Νοεμβρίου,...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Η Salma Hayek συμμετέχει στην ταινία «Sacrifice» που γυρίζεται στη Δράμα εδώ και λίγους μήνες. Η γνωστή ηθοποιός έφτασε στην Αθήνα και εντυπωσίασε με...