Το φρικασέ με θαλασσινά και σέσκουλα είναι ένα υπέροχο νηστίσιμο φαγητό με μια λεμονάτη ελαφριά αλευρόσαλτσα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο με το ελαιόλαδο για μερικά λεπτά, προσθέτουμε από τα θαλασσινά μόνο τις σουπιές και τα καλαμάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.
Βήμα 2
Προσθέτουμε περίπου 300 ml νερό ή όσο θα χρειαστεί για να βράσουν και να μαλακώσουν τα θαλασσινά. Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε τα σέσκουλα, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε για περίπου 15΄.
Βήμα 3
Οταν το φαγητό είναι έτοιμο προσθέτουμε γαρίδες και μύδια, συνεχίζοντας το μαγείρεμα για μερικά λεπτά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τον χυμό των λεμονιών και περιχύνουμε το φρικασέ. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε με επιπλέον λεμόνι αν θέλουμε.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!