Σε όλα τα παιδικά πάρτι μου στα 90’s ένα ήταν το party food που ανυπομονούσα να απολαύσω πως και πώς· τα αυγά μιμόζα. Θυμάμαι πως έτρεχα προς την πιατέλα τόσες φορές που στο τέλος πονούσε η κοιλιά μου και στενοχωριόμουν, γιατί θα έπρεπε να περιμένω μέχρι το επόμενο πάρτυ γενεθλίων για να φτιάξει η μαμά μου τα αυγά μιμόζα της. Κι ενώ είχα χρόνια να γευτώ αυτό το αγαπημένο finger food των παιδικών μου χρόνων ήρθε η στιγμή να το φτιάξω στην plant-based version του με πατάτες baby αντί για αυγά και την άκρως ελαφριά και πεντανόστιμη Hellmann’s Vegan Mayo. Ένα απόλυτα νοσταλγικό πιάτο που μπορεί να σταθεί τόσο ως εναλλακτική της κλασικής εκδοχής με αυγό όσο κι ένα πρωτότυπο ορεκτικό για πάρτι ή τραπέζια με φίλους.
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τις δικές σου πατάτες Μιμόζα ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Super Tip
Η Hellmann’s Vegan Mayo -χωρίς αυγά, γλουτένη ή συντηρητικά- έχει τη γεύση της αγαπημένης μας μαγιονέζας σε vegan εκδοχή, κάνοντας αυτή την γρήγορη ρεβιθοσαλάτα απολαυστική για όλους.
Συνταγή
Γεμιστές πατάτες Μιμόζα (αντί για αυγά)
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 5-10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά
- Φυλάσσουμε τις πατάτες στο ψυγείο για 2 μέρες.
Υλικά
- 10 πατάτες baby, πλυμένες
-
60 γρ. Hellmann’s Vegan Mayo -
1 κ.σ. Hellmann’s Mild Mustard - ½ κ.γλ. σκόρδο σκόνη
- ¼ κ.γλ. κουρκουμά
- ½ κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
- ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
- ¼ κ.γλ. μαύρο αλάτι Ιμαλαΐων (προεραιτικά)
- ελαιόλαδο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα:
- σχοινόπρασο ψιλοκομμένο ή φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, αλατίζουμε πολύ καλά και ρίχνουμε τις πατάτες baby και αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά ή μέχρι να τρυπιούνται με πιρούνι. Σουρώνουμε τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
2) Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και αφαιρούμε με ένα μικρό κουταλάκι λίγη από τη σάρκα στο κέντρο της πατάτας και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
καραΣΩΣ 1: Ετοιμάζουμε τη γέμιση σε μπολ με πιρούνι και όχι σε επεξεργαστή τροφίμων, για να μην απελευθερωθεί πολύ άμυλο από τις πατάτες και γίνει το μείγμα μας κολλώδες.
3) Προσθέτουμε στο μπολ με την πατάτα, τη Hellmann’s Vegan Mayo, τη Hellmann’s Mild Mustard, τον κουρκουμά, το μαύρο αλάτι Ιμαλαΐων (προεραιτικά) και 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4) Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τις πατάτες.
καραΣΩΣ 2: Αν δεν έχουμε κορνέ για να μοιράσουμε τη γέμιση με ροζέτες πάνω στις πατάτες, μπορούμε να φτιάξουμε ένα αυτοσχέδιο χρησιμοποιώντας απλή λαδόκολλα.
5) Σερβίρουμε με σχοινόπρασο ή άλλο μυρωδικό.
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!