Από τον σεφ Χρήστο Παναγιώτου
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά χοιρινά παϊδάκια
50 ml ηλιέλαιο
45 γρ. πιπέρι καγιέν
40 γρ. καστανή ζάχαρη
40 γρ. λευκή ζάχαρη
20 γρ. καυτερή πιπεριά σε σκόνη
20 γρ. σκόρδο σε σκόνη
20 γρ. αλάτι
10 γρ. πιπέρι μαύρο
10 γρ. τζίντζερ σε σκόνη
10 γρ. κρεμμύδι σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα παϊδάκια μέσα και τα αλείφουμε με το ηλιέλαιο. Βάζουμε όλο το μείγμα των μπαχαρικών και από τις δύο πλευρές. Το αφήνουμε για ένα βράδι στο ψυγείο. Τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 120 βαθμούς κελσίου για 2 ώρες. Ξεσκεπάζουμε και το αλείφουμε με το BBQ Sauce. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά.
BBQ Sauce
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. ντομάτες τριμμένες
200 ml σιρόπι σφενδάμου
50 γρ. κέτσαπ
50 γρ. Worcestershire sauce
50 γρ. βαλσαμικό ξύδι
30 γρ. αγγλική μουστάρδα
20 γρ. σκόρδο σε σκόνη
10 γρ. κρεμμύδι σε σκόνη
10 γρ. μπέικον σε σκόνη
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 με 25 λεπτά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!