Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τραγανά Μύδια σερβιρισμένα με baby πατατούλες

Τραγανά Μύδια σερβιρισμένα με baby πατατούλες



Από τον σεφ Χρίστο Νοέλ Bassil

  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Στάδια εκτέλεσης

  • Προμηθευόμαστε τα μύδια μας από τις Ψαραγορές Blue Island 
  • Ετοιμάζουμε όλα μας τα υλικά
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια
  • Φτιάχνουμε τον χυλό
  • Τηγανίζουμε τα μύδια
  • Μαγειρεύουμε τις πατάτες  
  • Σερβίρουμε

Υλικά:

  • 1 κιλό μαύρα Μύδια
  • 1 Μπύρα
  • 1 κ.γ. Baking powder
  • Λίγο ψιλοκομμένο Μαϊντανό
  • 1 κ.σ Ξύδι κόκκινο
  • 1 ποτήρι Αλεύρι
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τις Baby πατατούλες:

  • 500 γρ baby Πατατούλες με το φύλλο
  • 1 κ.σ Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ψιλοκομμένο Μαϊντανό
  • 1 κ.σ ψιλοκομμένο Κόλιανδρο
  • ½ κ.γ Αλάτι
  • ½ κ.γ μαύρο πιπέρι αλεσμένο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε (από τυχόν φουντίτσα) τα μύδια μας και τα πλένουμε καλά.

Βάζουμε τα μύδια στο νερό, σε μια πλατιά κατσαρόλα με καπάκι, την οποία τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν για  3-4 λεπτά. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.

Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με μια τρυπητή κουτάλα και αφαιρούμε το κέλυφος.

Ακολούθως, σε ένα μπολ βάζουμε την μπύρα και το baking powder, το ξύδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα πηχτό χυλό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Περνάμε τα μύδια ένα ένα απ’ τον χυλό τα μεταφέρουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για πολύ λίγο, περίπου 2 – 3 λεπτά  να ψηθούν κι απ’ τις δύο πλευρές. Αφού πάρουν ένα ωραίο χρυσαφή χρώμα τα βάζουμε σε μια πιατέλα που κάτω έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απομακρύνουμε το περιττό λάδι.    

Ταυτόχρονα βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφού ψηθούν τις περνάμε από ένα τρυπητό μπολ και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τις κόβουμε κάθετα από την μέση και τις μεταφέρουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το κόλιανδρο, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και 1 κ.σ ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με προσοχή για να μη τις σπάσουμε.

Σερβίρουμε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Η Κατερίνα Λέχου μίλησε για την επιτυχία του «Ευτυχισμένοι μαζί», τα τραύματα που φέρει ο καθένας αλλά και τη νέα θεατρική της παράσταση, «Linda»,...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην προσοχή των καταναλωτών για τις συναλλαγές κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που έχει ήδη ξεκινήσει, εστιάζει η Visa. Ειδικότερα,...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με τον θαλάσσιο τουρισμό, και συγκριμένα το yachting, να συνεχίζει να αναπτύσσεται στην Ελλάδα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα easyBoat ανακοίνωσε την έναρξη της δεύτερης καμπάνιας...

ΚΟΣΜΟΣ

Το ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του είναι γνωστό: δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πει πόσο καλός,...