Η τυρόπιτα είναι ένα από τα «επιτεύγματα» της ελληνικής κουζίνας που κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί. Βέβαια, υπάρχει το ερώτημα του πόσο καλές για την υγεία μας είναι οι τυροπίτες του εμπορίου, όταν τις καταναλώνουμε συχνά.
Ο σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης παρουσίασε στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ μια συνταγή για τυροπιτάκια τηγανιού, με ελάχιστα λιπαρά, που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι πανεύκολα, με τρία βασικά υλικά.
Υλικά:
500 γρ. πατάτες
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. σ. αλάτι
1/2 κ. γ. ζάχαρη
πιπέρι
Mozzarella ή άλλο τριμμένο τυρί που λειώνει
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες.
Όταν είναι έτοιμες, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και έπειτα τις πολτοποιούμε.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, εκτός από το τυρί, και ανακατεύουμε με το χέρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι.
Το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Μοιράζουμε το ζυμαράκι μας σε 10 ίσα μέρη και κάνουμε με αυτά ίσες βάσεις για τα πιτάκια μας.
Έπειτα, βάζουμε στις 5 από αυτές μοτσαρέλα στο μέσο τους και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα πιτάκια.
Με το χέρι μας πιέζουμε περιμετρικά, ώστε να κλείσουν καλά.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε.
Τοποθετούμε τα πιτάκια μας στο τηγάνι και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα από την κάθε μεριά.
TIP: Σε περιόδους νηστείας, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί με κάποιο φυτικό προϊόν – υποκατάσταστο τυριού που λειώνει.
Δείτε το σχετικό βίντεο:
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!