Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

– motori.gr

– motori.gr


Το project της Porsche για τo νέο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο προχωράει.

Και όχι απλά προχωράει, αλλά γράφει χλμ. πολύ καλά καμουφλαρισμένο.

Πρόκειται λοιπόν για τη νέα της ηλεκτρική ναυαρχίδα, μεγαλύτερη της Cayenne, που θα φέρει τρεις σειρές καθισμάτων για 7 θέσεις.

Porsche: Θα είναι το πρώτο 7θέσιο μοντέλο στην ιστορία της και ανήκει στην κατηγορία των SUV

Η οποία όμως  οποία εξακολουθεί να αφήνει πολλά περιθώρια για ερμηνείες σε ο,τι αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές.

Να θυμίσουμε ότι πριν από ένα χρόνο, το έργο της Porsche με τον κωδικό K1 είχε ευρεία δημοσιότητα στα ΜΜΕ. Έγινε λόγος για ένα ηλεκτρικό SUV σε τόνους coupe με τρεις σειρές καθισμάτων.

Mάλιστα ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche Όλιβερ Μπλούμε το είχε ορίσει ως μια «πολύ σπορ ερμηνεία ενός SUV» σε μια «μοναδική» σιλουέτα.

Porsche: Η κυκλοφορία του πολυτελούς crossover έχει προγραμματιστεί για το 2027

Απομένουν ακόμη τρία χρόνια, ωστόσο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το υποτιθέμενο πρωτότυπο K1 έχει ήδη συμμετάσχει σε πολυάριθμες δοκιμές στο δρόμο, που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να είναι η νέα έκδοση της Cayenne που ανακοινώθηκε ότι αναμένεται στην αγορά το 2026

Πολλές φήμες και για την πλατφόρμα πάνω στην οποίαν θα αναπτυχθεί, με τις πληροφορίες να λένε για την πλατφόρμα SSP Sport (Scalabe Systems Platform).

Η εναλλακτική θα ήταν τα βασικά ΜΑP, που είναι η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί η Porsche Macan η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Μέρος της τεχνολογίας θα ληφθεί από τη μελέτη Mission R, που παρουσιάστηκε στη έκθεση της IAA στο Μόναχο το 2021.

Μεταξύ αυτών, ένα ηλεκτρικό σύστημα 920 volt για πολύ γρήγορη φόρτιση (από 5 έως 80% σε 15 λεπτά) και ειδικό λιπαντικό για ηλεκτρικούς κινητήρες .

Η μπαταρία θα πρέπει να έχει χωρητικότητα αποθήκευσης άνω των 100 kWh και να επιτρέπει αυτονομία άνω των 700 χλμ.

Γίνεται επίσης λόγος για ισχύ 650 ίππων σε μια έκδοση και μέγιστη ισχύ έως 1.000 ίππων για δεύτερη και ισχυρότερη έκδοση.

Με σύστημα τετραδιεύθυνσης με γωνία έως και πέντε μοίρες βελτιώνοντας έτσι τους ελιγμούς στην πόλη.

Η νέα πολυτελής ναυαρχίδα της Porsche θα είναι το έκτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο, μετά τα Taycan, Macan, αλλά και το ηλεκτρικό δίδυμο Boxster και Cayman που αναμένεται το 2025 αλλά και η ηλεκτρική έκδοση της Cayenne, η οποία είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει το 2026.

 

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε κάθε σχέση εμφανίζονται ζητήματα που απαιτούν λύση, ειδικά όταν αυτά σχετίζονται με τον ύπνο, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα κρίσιμος για την υγεία μας....

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...

Οικονομία

Το σήμα της εκκίνησης για ένα νέο μεγάλο κύκλο επενδύσεων του Ομίλου στους τομείς των παραχωρήσεων και των ΣΔΙΤ εντός κι εκτός Ελλάδας, έδωσε...