Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τόνος σουβλάκι με φιστίκι Αιγίνης και σαλάτα ψητών παντζαριών

Τόνος σουβλάκι με φιστίκι Αιγίνης και σαλάτα ψητών παντζαριών


Φτιάχνουμε το πιο νόστιμο σουβλάκι από ψάρι, το πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης (που του δίνει απίθανη γεύση και άρωμα) και το συνοδεύουμε με παντζάρια ψημένα στο αλουμινόχαρτο.

Κόβουμε τον τόνο σε κύβους 3×3. Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Περνάμε τα κομμάτια σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια.

Πλένουμε τα παντζάρια απαλά αλλά δεν αφαιρούμε τη φλούδα τους. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα και έπειτα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 170ºC.

Όταν είναι έτοιμα τα παντζάρια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, λευκό ξίδι, πετιμέζι και τον ζωμό από το ψήσιμο των παντζαριών στη λαδόκολλα, αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή κάρβουνο αν έχουμε, τα σουβλάκια τόνου για 2΄ από κάθε πλευρά. Τέλος, τα πανάρουμε με το φιστίκι Αιγίνης που έχουμε απλώσει σε ένα ταψάκι, απ’ όλες τις πλευρές.

Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τα παντζάρια και τα φύλλα από άγρια ρόκα, ραντίζοντας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τον τόνο σε κύβους 3×3. Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Περνάμε τα κομμάτια σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια.

Βήμα 2

Πλένουμε τα παντζάρια απαλά αλλά δεν αφαιρούμε τη φλούδα τους. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα και έπειτα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 170ºC.

Βήμα 3

Όταν είναι έτοιμα τα παντζάρια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, λευκό ξίδι, πετιμέζι και τον ζωμό από το ψήσιμο των παντζαριών στη λαδόκολλα, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή κάρβουνο αν έχουμε, τα σουβλάκια τόνου για 2΄ από κάθε πλευρά. Τέλος, τα πανάρουμε με το φιστίκι Αιγίνης που έχουμε απλώσει σε ένα ταψάκι, απ’ όλες τις πλευρές.

Βήμα 5

Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τα παντζάρια και τα φύλλα από άγρια ρόκα, ραντίζοντας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αλήθεια είναι πως η DS Automobiles προωθεί το ηλεκτρικό της μέλλον, με πάνω από 50 μονάδες προπαραγωγής του επερχόμενου μοντέλου της να βγαίνουν στους γαλλικούς δρόμους για ολοκλήρωση...

ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αττική Οδό. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αυτή την ώρα υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα,...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο καλωσόρισε το βράδυ της Παρασκευής η Νέα Φιλαδέλφεια με τον Παναγιώτατο να δίνει το «παρών» στα Θυρανοίξια στο εκκλησάκι στη...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρεμς και Λιόν έμειναν στο 1-1 για την 12η αγωνιστική της Ligue 1, αποτέλεσμα που δεν «βόλεψε» καμία από τις δύο ομάδες που πάλεψαν...