Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Τόνος σουβλάκι με φιστίκι Αιγίνης και σαλάτα ψητών παντζαριών

Τόνος σουβλάκι με φιστίκι Αιγίνης και σαλάτα ψητών παντζαριών


Φτιάχνουμε το πιο νόστιμο σουβλάκι από ψάρι, το πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης (που του δίνει απίθανη γεύση και άρωμα) και το συνοδεύουμε με παντζάρια ψημένα στο αλουμινόχαρτο.

Κόβουμε τον τόνο σε κύβους 3×3. Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Περνάμε τα κομμάτια σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια.

Πλένουμε τα παντζάρια απαλά αλλά δεν αφαιρούμε τη φλούδα τους. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα και έπειτα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 170ºC.

Όταν είναι έτοιμα τα παντζάρια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, λευκό ξίδι, πετιμέζι και τον ζωμό από το ψήσιμο των παντζαριών στη λαδόκολλα, αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή κάρβουνο αν έχουμε, τα σουβλάκια τόνου για 2΄ από κάθε πλευρά. Τέλος, τα πανάρουμε με το φιστίκι Αιγίνης που έχουμε απλώσει σε ένα ταψάκι, απ’ όλες τις πλευρές.

Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τα παντζάρια και τα φύλλα από άγρια ρόκα, ραντίζοντας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τον τόνο σε κύβους 3×3. Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Περνάμε τα κομμάτια σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια.

Βήμα 2

Πλένουμε τα παντζάρια απαλά αλλά δεν αφαιρούμε τη φλούδα τους. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα και έπειτα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 170ºC.

Βήμα 3

Όταν είναι έτοιμα τα παντζάρια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, λευκό ξίδι, πετιμέζι και τον ζωμό από το ψήσιμο των παντζαριών στη λαδόκολλα, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή κάρβουνο αν έχουμε, τα σουβλάκια τόνου για 2΄ από κάθε πλευρά. Τέλος, τα πανάρουμε με το φιστίκι Αιγίνης που έχουμε απλώσει σε ένα ταψάκι, απ’ όλες τις πλευρές.

Βήμα 5

Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τα παντζάρια και τα φύλλα από άγρια ρόκα, ραντίζοντας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Ελλάδα

Μετά τις δύο διαρρήξεις υπουργείων στην πλατεία Κλαυθμώνος χθες από άγνωστους δράστες, σημειώθηκε και μία τρίτη στην οδό Κοραή και συγκεκριμένα στα γραφεία όπου...

Κόσμος

Άνδρας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης των δυνάμεων επιβολής της τάξης στη Σεν Λουί, στη Νέα Καληδονία, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, αυξάνοντας...

Μαγαζίνο

Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης το πρωί της Πέμπτης 19/9 μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα για το τροχαίο ατύχημα που είχε με τη μηχανή του. Ο...