Αν ο καιρός το επιτρέπει, αυτά τα κοπανάκια κοτόπουλου γίνονται πολύ νόστιμα σε σχάρα. Αν πάλι δεν θέλετε να κάνετε BBQ, τότε ψήνονται εξίσου απολαυστικά και στον φούρνο σας. Η γεύση του μαύρου σκόρδου και το άρωμα της μαντζουράνας θα τα κάνουν ακαταμάχητα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζητάμε από τον χασάπη μας να κάνει στο κόκαλό τους μια χαρακιά και να χτυπήσει τα κοπανάκια με τον μπάτη για να ανοίξουν ελαφρώς.
Βήμα 2
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μαύρο σκόρδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι, τη μαντζουράνα και το κύμινο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή μαρινάδα. Περιχύνουμε τα κοπανάκια με το μείγμα. Έπειτα βάζουμε αλάτι και μπούκοβο και αφήνουμε για 1,5 ώρα στη μαρινάδα.
Βήμα 3
Ψήνουμε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά για 15΄-20΄ γυρνώντας τα ανά διαστήματα ή στον φούρνο στους 180°C για 25΄.
Βήμα 4
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι και ραντίζοντας με ελαιόλαδο.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!