Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Πόσο υποφέρουν τα ηλεκτρικά από την χρήση του κλιματισμού;

Πόσο υποφέρουν τα ηλεκτρικά από την χρήση του κλιματισμού;


Η χρήση κλιματισμού ή θέρμανσης σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αυτονομία.

Η αυστριακή εταιρεία ανάλυσης μπαταριών Aviloo το εξέτασε αυτό σε 14 διαφορετικά ηλεκτρικά οχήματα και μέτρησε επίσης τη διαφορά στην κατανάλωση ενέργειας μεταξύ της κυκλοφορίας στην πόλη και των αυτοκινητοδρόμων.

Η θέρμανση του αυτοκινήτου το χειμώνα ειδικότερα καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Aviloo, αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει περίπου το 35 % της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας μετά από μόλις μία ώρα οδήγησης στην πόλη.

Στον αυτοκινητόδρομο, όπου η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι γενικά υψηλότερη, το ποσοστό της ενέργειας θέρμανσης είναι περίπου 10%.

Η διαδικασία θέρμανσης ή ψύξης του αυτοκινήτου αναλύθηκε λεπτομερώς. Διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση κατά τη θέρμανση ή την ψύξη δεν είναι γραμμική.

Η περισσότερη ενέργεια απαιτείται ιδίως κατά τα πρώτα 15 λεπτά, γεγονός που μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην αυτονομία, ιδίως σε σύντομες διαδρομές.

Οι μηχανικοί της Aviloo σχεδίασαν τη μέτρηση όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά, ψύχοντας τα οχήματα στους μηδέν βαθμούς Κελσίου κάτω από τις ίδιες περιβαλλοντικές συνθήκες και στη συνέχεια θερμαίνοντας το εσωτερικό σε θερμοκρασία-στόχο 22 βαθμών.

Η λειτουργία θέρμανσης ρυθμίστηκε για δύο ώρες και καταγράφηκαν όλα τα δεδομένα της μπαταρίας.

Συνολικά, η ανάλυση δείχνει ότι η θέρμανση το χειμώνα καταναλώνει ελαφρώς περισσότερη ενέργεια από την ψύξη το καλοκαίρι.

Στην κίνηση στην πόλη, περίπου το 35% της συνολικής αυτονομίας χάνεται μετά από μία ώρα θέρμανσης, ενώ στον αυτοκινητόδρομο το ποσοστό αυτό είναι μόλις 10% μετά από 60 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε κάθε σχέση εμφανίζονται ζητήματα που απαιτούν λύση, ειδικά όταν αυτά σχετίζονται με τον ύπνο, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα κρίσιμος για την υγεία μας....

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Όταν η μητρική εταιρεία Stellantis δημοσίευσε την εξαμηνιαία έκθεσή της, οι αριθμοί δεν ήταν καλοί για τη Maserati. Οι παραδόσεις σε...

Ελλάδα

Bίντεο από τη στιγμή που επιβάτες της πτήσης EZY8216 Ηράκλειο – Λονδίνο, εγκαταλείπουν το αεροπλάνο μετά από την έκρηξη που προκλήθηκε σε ηλεκτρονικές συσκευές,...