Τα ψητά γεύματα στον φούρνο όπως το η συγκεκριμένη συνταγή για σολομό, αποτελούν έναν από τους πιο γρήγορους και εύκολους τρόπους να ετοιμάσετε ένα νόστιμο γεύμα οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας. Το ψήσιμο σε ταψί είναι ιδανικό για γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως ο σολομός.
Τα χοντρά φιλέτα σολομού μαζί με ένα μείγμα λαχανικών (σπαράγγια, πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια σε αυτή την συνταγή) αναμειγνύονται με ένα γλυκόξινο μείγμα από σάλτσα σόγιας, καστανή ζάχαρη και ξύδι πριν μπουν στο φούρνο. Αυτός ο δυναμικός συνδυασμός προσδίδει μια ασυναγώνιστη γεύση.
Μαγειρέψτε γρήγορα ένα ποτήρι ρύζι όσο ψήνονται ο σολομός και τα λαχανικά και το βραδινό σας είναι έτοιμο σε χρόνο μηδέν!
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού με πέτσα (περίπου 140 γραμμάρια το καθένα)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλό νάτριο
- 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες κατά μήκος σε λωρίδες πάχους 1,5 εκ.
- 1 ματσάκι χοντρά σπαράγγια (περίπου 340 γραμμάρια), καθαρισμένα
- 225 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα στη μέση
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (περίπου 8), καθαρισμένα
- 3 κουταλιές σούπας φυτικό λάδι (π.χ. ηλιέλαιο)
- Μαγειρεμένο ρύζι και καβουρδισμένοι σπόροι σουσαμιού για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το γκριλ στη δυνατή ένταση με τη σχάρα 20 εκατοστά κάτω από την αντίσταση. Σε ένα μπολ, καρυκεύστε το ψάρι με αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατέψτε μαζί τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη και το ξύδι.
- Περιχύστε το μισό μείγμα σόγιας πάνω από το ψάρι. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, γυρίζοντάς το μερικές φορές.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα ταψί, ανακατέψτε τις πιπεριές, τα σπαράγγια, τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το υπόλοιπο μείγμα σόγιας και το λάδι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για επιπλέον νοστιμιά.
- Απλώστε τα λαχανικά σε μία στρώση και ψήστε τα στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν, για 8 έως 10 λεπτά.
- Τοποθετήστε προσεκτικά το σολομό ανάμεσα στα λαχανικά, με την πέτσα προς τα πάνω, και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα και να ψηθεί καλά το ψάρι, για περίπου 5 λεπτά.
- Ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε τα μισά με το μαγειρεμένο ρύζι.
- Προσθέστε λίγο ξύδι για έξτρα γεύση.
- Σερβίρετε το ψάρι πάνω από το ρύζι με τα λαχανικά, τους ζωμούς, τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια και τους σπόρους σουσαμιού.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!