ΥΛΙΚΑ
3 φλ. σιµιγδάλι
1 1/3 φλ. λάδι (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο)
1 κοφτό κουταλάκι κοπανισµένη µαστίχα
1 γεµάτο κουταλάκι βανίλια
1 ¾ φλ. ζάχαρη
6 φλ. νερό
1 ξυλαράκι κανέλα
2-3 καρφιά γαρύφαλλο
4 κουταλιές ροδόνερο
1 φλ. αµύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρδίζετε ελαφρά τα αµύγδαλα ανακατεύοντάς τα σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι σε χαµηλή φωτιά µέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αδειάζετε αµέσως σε ένα πιάτο (αν µείνουν στο τηγάνι θα µαυρίσουν) και όταν κρυώσουν αρκετά τα χοντροκόβετε µε µαχαιράκι (µην τα αλέσετε).
Ετοιµάζετε το σιρόπι: Βάζετε σε µια µικρή κατσαρόλα το νερό µε τη ζάχαρη, τα γαρύφαλλα και την κανέλα και τα αφήνετε να κοχλάσουν. Μόλις κοχλάσουν, χαµηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το σορόπι για 10 περίπου λεπτά. Το αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε µέσα το ροδόνερο. Αφαιρείτε την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
Στο µεταξύ, αναµιγνύετε τη µαστίχα και τη βανίλια µε το σιµιγδάλι. Ζεσταίνετε το λάδι σε µια κατσαρόλα µέχρι να κάψει (όταν ρίξετε µέσα λίγο σιµιγδάλι θα «αφρίσει») και ρίχνετε µέσα όλο το σιµιγδάλι και τα µισά περίπου αµύγδαλα. Το ανακατεύετε συχνά µέχρι να αρχίσει να ροδίζει (θα ροδίσει στον πάτο και τα πλευρά της κατσαρόλας) και ρίχνετε µέσα τµηµατικά το σιρόπι, ανακατεύοντας µε δύναµη (προσοχή, γιατί πιτσιλάει!). Όταν απορροφηθεί όλο το σιρόπι, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αδειάζετε τον χαλβά σε µια φόρµα (ή ταψάκι) και τον σερβίρετε γαρνιρισµένο µε τα υπόλοιπα αµύγδαλα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!