Ψάχνετε για ένα νόστιμο και χορταστικό συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο; Τα γεμιστά κολοκυθάκια με τυρί είναι η τέλεια επιλογή.
Σε αυτή τη συνταγή, τα κολοκύθια μετατρέπονται σε μικρές “βάρκες” γεμιστές με μια αρωματική γέμιση από τριμμένη φρυγανιά, τυρί Cheddar, κρεμμύδι, μαϊντανό, αυγό και παρμεζάνα.
Συνταγή για γεμιστά αβοκάντο με τόνο και φασόλια
Υλικά
700 γραμμάρια κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση κατά μήκος
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
50 γραμμάρια τριμμένο τυρί Cheddar
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, χωρισμένη
2 αυγά, χτυπημένα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε κύβους
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
- Βράστε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώστε τα.
- Με ένα κουτάλι, αφαιρέστε προσεκτικά τη σάρκα από τα κολοκυθάκια, δημιουργώντας μικρές “βάρκες”.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τη σάρκα των κολοκυθακιών, τη φρυγανιά, το τυρί Cheddar, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αλάτι, το μεγαλύτερο μέρος της παρμεζάνας και το αυγό.
- Γεμίστε τις “βάρκες” κολοκυθάκια με το μείγμα.
- Προσθέστε μικρά κομμάτια βουτύρου στην επιφάνεια και πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
- Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
ΠΗΓΗ enikos.gr
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!