Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φασόλια γίγαντες με κατσικίσιο τυρί στον φούρνο

Φασόλια γίγαντες με κατσικίσιο τυρί στον φούρνο



ΥΛΙΚΑ

½ κιλό φασόλια γίγαντες, φετινής σοδιάς

120γρ. ελαιόλαδο (100 γρ για την προετοιμασία μας και 20 γρ για το τελείωμα)

½ ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο (½ εκ. πάχος)

2 καρότα μέτρια κομμένα σε ροδέλες (½ εκ πάχος)

2 κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες

1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

6 ντομάτες ώριμες, χωρίς τη φλούδα, κομμένες σε μικρούς κύβους

2 ντομάτες με τη φλούδα, κομμένες σε λεπτές φέτες

250γρ. κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε μικρά κομματάκια

Νερό χλιαρό

Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφήνουμε τους γίγαντες σε μια κατσαρόλα σκεπασμένους με νερό από το βράδυ για να μαλακώσουν και να ψηθούν πιο γρήγορα. Την επόμενη μέρα τους στραγγίζουμε και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

Στο ταψί μας στρώνουμε διαδοχικά τους γίγαντες, τις ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους, το σέλινο, το καρότο και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Φροντίζουμε οι γίγαντες να είναι σε μια στρώση και το καρότο με το σέλινο να καλύπτουν τα κενά μεταξύ των φασολιών.

Προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι που όλα τα υλικά μας να σκεπαστούν καλά. Αφήνουμε πάνω στους γίγαντες τις λεπτές ροδέλες από το κρεμμύδι σε μια στρώση. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Φουρνίζουμε το ταψί μας στους 180° κερλσίου. Μετά από 20-25 λεπτά περίπου οι γίγαντες θα έχουν πιει τη μισή ποσότητα από το νερό και θα πρέπει να προσθέσουμε πάλι νερό μέχρι που να καλυφτούν. Συνεχίζουμε να ψήνουμε τους γίγαντες στο φούρνο για ακόμα 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε τις λεπτές ροδέλες από τις ντομάτες σε μια στρώση και αμέσως μετά σε μια δεύτερη στρώση αφήνουμε τα κομματάκια από το τυρί. Γαρνίρουμε με τη ρίγανη και επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο για 12-15 λεπτά στους 240° κελσίου. Όταν οι ντομάτες καραμελώσουν από την πυρά του φούρνου και το τυρί κάνει την κρούστα του, ξεφουρνίζουμε.

Για το σερβίρισμα, ρίχνουμε σε λεπτές κορυφογραμμές λίγο ελαιόλαδο στο ταψί μας για να βγουν όλα τα αρώματα και αφήνουμε τις γεύσεις να δέσουν για 10-15 λεπτά. Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα για τις αθλητικές μεταδόσεις, σήμερα Σάββατο 23 Νοεμβρίου, με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ να κυριαρχεί. Για την  12η αγωνιστική της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αλήθεια είναι πως η DS Automobiles προωθεί το ηλεκτρικό της μέλλον, με πάνω από 50 μονάδες προπαραγωγής του επερχόμενου μοντέλου της να βγαίνουν στους γαλλικούς δρόμους για ολοκλήρωση...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Λίγο πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του Maestro στο Mega, παίρνουμε μια γεύση από τα γυρίσματα της σειράς. Διαβάστε περισσότερα στο govastiletto.gr ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ...

ΕΛΛΑΔΑ

Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν το φετινό καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες καθιστώντας το, το πιο ζεστό σε βάθος σαρακονταετίας σύμφωνα με μελέτη ερευνητών τριών πανεπιστημίων της...