ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
½ φλ. ελαιόλαδο
100 γρ. φρέσκια φυτική κρέμα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 πράσο ψιλοκομμένο
6-8 κρεμμυδάκια με το φύλλο τους ψιλοκομμένα
1 κιλό σπανάκι πλυμένο, χοντροκομμένο
½ δέσμη άνηθο
1/3 δέσμης μαϊντανό
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όταν καθαριστούν, πλυθούν και στραγγιστούν οι σουπιές, τότε κόβονται σε μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε το μελάνι στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τις σουπιές, χωρίς λάδι ή νερό, και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα ξερά κρεμμύδια και το πράσο. Όταν το κρεμμύδι ροδίσει, προσθέτουμε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλατοπιπερώνουμε και περιμένουμε να κατεβάσουν όλα τα υγρά τους και να καταστηθούν. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του βρασμού, προσθέτουμε το λεμόνι, τον άνηθο, τη φρέσκια φυτική κρέμα (αν μας αρέσει μπορούμε να προσθέσουμε εδώ το μελάνι, που κρατήσαμε. Αντί για μελάνι, αν θέλουμε, βάζουμε λίγο πελτέ ντομάτας). Οι σουπιές δεν πρέπει να παραβράσουν, γιατί σκληραίνουν.
Σημείωση: Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με πατάτες, αντί για σουπιές. Οι πατάτες να τσιγαριστούν και μετά να προσθέσουμε χυμό ντομάτας.
Από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!