“Θέλω ένα γλυκάκι αλλά όχι τίποτα περίπλοκο, να, τύπου μια κρεμούλα”. Αυτό το έχω ακούσει από τουλάχιστον 3 άτομα στη ζωή μου, που βρίσκουν τη θαλπωρή σε μια πάναπλη κρέμα ψυγείου, με γεύση και άρωμα βανίλιας. Συνήθως την αγοράζουν έτοιμη από το σουπερμάρκετ ή κάποιο γαλακτοπωλείο ή αν την φτιάξουν, καταφεύγουν στα έτοιμα μείγματα που απλοποιούν τη διαδικασία. Αυτή η σπιτική κρέμα βανίλιας είναι η απάντηση σε όσους αναζητούν αυτή την κρέμα αλλά τη θέλουν σπιτική.
Όλα κι όλα έχει 5 υλικά: γάλα της επιλογής σου (εγώ φυσικά βάζω φυτικό), κορν φλάουρ για να δέσει (μάλλον γίνεται και με νισεστέ), υγρό γλυκαντικό αντί για επεξεργασμένη ζάχαρη, βανίλια για το άρωμα και βέβαια λίγο βουτυράκι, επίσης της επιλογής σου, για να δώσει λίγο σώμα στην κατα τα άλλα πανάλαφρη σύνθεση της. Ιδού η κρεμούλα της παρηγοριάς.
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τη δική σου κρέμα βανίλιας ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Συνταγή
Κρέμα βανίλιας (χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη!)
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
- Φυλάσσουμε την κρέμα στο ψυγείο για 3 μέρες.
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα της επιλογής μας
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 120 ml σιρόπι αγαύης ή maple
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. βούτυρο της επιλογής μας
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ανακατεύουμε σε κατσαρόλα το γάλα με το κορν φλάουρ και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
2) Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για για 4-5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να πήζει.
3) Προσθέτουμε το υγρό γλυκαντικό της επιλογής μας και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3-5 λεπτά να πήξει λίγο ακόμα.
4) Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε σε μπολάκια, αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξουν και να δροσίσουν.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!