ΥΛΙΚΑ
¾ φλ. σιτάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κύβο φυσικό ζωμό λαχανικών
½ φλ. χονδρές φακές
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τα «τσιπς»:
2 μεγάλες αραβικές πίτες
1 μικρό μπουκαλάκι πάστα μαύρης ελιάς
2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο για το άλειμμα της πίτας
Για το σερβιρισμα:
1 ½ φλ. κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Λίγο φρέσκο δυόσμο
4 – 5 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
¼ φλ. λεμόνι
1 κουτάλι μέλι
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Μοιράζετε τις πίτες και με ένα πινέλο μαγειρικής αλείφετε το ελαιόλαδο. Απλώνετε από πάνω την πάστα ελιάς. Ψήνετε στο φούρνο για 10 – 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν χρώμα. Αφήνετε τις πίτες να κρυώσουν σε σχάρα. Μετά τις σπάζετε σε ακανόνιστα κομμάτια. Μπορείτε να τις φυλάξετε σε τάπερ μέχρι 1 βδομάδα στο ψυγείο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε άφθονο αλατισμένο νερό. Προσθέτετε τις φακές και βράζετε μέχρι να ψηθούν, περίπου 20-25 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ να κρυώσουν. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι να μαλακώσει και να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτετε το σιτάρι και άφθονο νερό, με διαλυμένο το κύβο λαχανικών. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το σιτάρι να βράσει μέχρι να ψηθεί (μισή ώρα). Το στραγγίζετε και το βάζετε στο μπολ με τις φακές να κρυώσει.
Για να σερβίρετε ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το λεμόνι και το μέλι μέχρι να αναμιχθούν καλά. Προσθέτετε στο μπολ με τις φακές και το σιτάρι, τον κόλιανδρο, το μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το δυόσμο και τα μανιτάρια. Περιχύνετε με το ντρέσινγκ και ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με τα «τσιπς».
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!