Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Αλλάζει χέρια η Gearbox – Πουλήθηκε για 460 εκατομμύρια δολάρια

Αλλάζει χέρια η Gearbox – Πουλήθηκε για 460 εκατομμύρια δολάρια


Όπως σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές του Μαρτίου, η Gearbox των Borderlands παιχνιδιών είχε βγει ξανά στο σφυρί, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης που πραγματοποιεί η Embracer.

Τελικά, το πιθανότερο σενάριο ήταν αυτό που έγινε πράξη. Η Take-Two εξαγόρασε την Gearbox από την Embracer έναντι 460 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο και περιλαμβάνει τις τρεις εγκαταστάσεις του στούντιο στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Κανάδα, καθώς και διάφορα IPs.

Αναλυτικότερα, στα χέρια της Take-Two θα περάσουν τα πνευματικά δικαιώματα της σειράς Homeworld, των Risk of Rain παιχνιδιών, των Brothers in Arms και του ιστορικού franchise Duke Nukem. Φυσικά, η Take-Two αποκτά και το Borderlands IP, το οποίο είναι το γνωστότερο που επιμελείται η Gearbox, καθώς και του πρόσφατου Tiny Tina spin-off.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της εξαγοράς έγινε γνωστό πως η Gearbox εργάζεται αυτή τη στιγμή πάνω σε έξι συνολικά παιχνίδια. Σε δύο ολοκαίνουργια Borderlands, σε δύο Homeworld τίτλους και σε τουλάχιστον ένα εντελώς νέο IP.

Η Gearbox θα ενσωματωθεί στο 2K Games τμήμα της Take-Two και στην ηγεσία της θα παραμείνει ο ιδρυτής της, Randy Pitchford.

Μιλώντας σχετικά με την εξαγορά, ο CEO της Take-Two, Strauss Zelnick, τόνισε:

Η εξαγορά της Gearbox είναι μια συναρπαστική στιγμή για την Take-Two και θα ενισχύσει το κορυφαίο δημιουργικό ταλέντο μας και το portfolio των IPs μας, με τη συμπερίληψη του εμβληματικού franchise Borderlands.

Αυτός ο συνδυασμός ενισχύει το οικονομικό προφίλ των υφιστάμενων project μας με την Gearbox και μας δίνει την ευκαιρία να επιτύχουμε αυξημένη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, αξιοποιώντας όλους τους πόρους της Take-Two σε όλες τις συναρπαστικές πρωτοβουλίες της Gearbox.

Για την ιστορία, η Embracer είχε εξαγοράσει την Gearbox σε ένα deal που θα άγγιζε θεωρητικά τα 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Το αρχικό ποσό που είχε δαπανήσει για την εξαγορά ήταν $363 εκατομμύρια, με διάφορα μπόνους απόδοσης να συμπληρώνουν το deal.



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αθλητικά

Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται αυτήν την ώρα στην έδρα της...

Συνταγές

Προσθήκη στα αγαπημένα Από τον σεφ Παντελή Σοφοκλέους ΥΛΙΚΑ 15 αρνίσια παϊδάκια 10 γρ. φρέσκια ρίγανη 10 γρ. δεντρολίβανο φρέσκο 10 γρ. θυμάρι φρέσκο...