Ένα από τα πιο εύκολα, χορταστικά και θρεπτικά πρωινά του κόσμου είναι τα overnight oats, η κρέμα βρώμης δηλαδή που φτιάχνεται από το προηγούμενο βράδυ και βρίσκεις έτοιμη το πρωί στο ψυγείο σου. Τα overnight oats δεν πρόκειται να τα βαρεθείς ποτέ, αφού κάθε φορά που τα φτιάχνεις μπορείς να παίζεις με άλλα υλικά και συνδυασμούς ανάλογα την όρεξη αλλά και τα υλικά που έχεις διαθέσιμα σε ντουλάπια και ψυγείο.
Σήμερα σου φτιάχνω Bounty overnight oats, με καρύδα και σοκολάτα δηλαδή, ένας ακαταμάχητος συνδυασμός που μπορεί να έχουμε συνδυάσει με το γλύκισμα περιπτέρου, αλλά να που μπορείς να τον απολαύσεις σε κάτι πραγματικά healthy! Ρόφημα καρύδας ALPRO, βρώμη, ινδοκάρυδο και σοκολάτα είναι τα βασικά συστατικά σου και σε 5 μόλις λεπτά θα έχεις ένα θεϊκό πρωινό να σε περιμένει να το απολαύσεις!
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τα δικά σου bounty overnight oats ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Super Tip
To Alpro Ρόφημα Καρύδας Χωρίς Ζάχαρη είναι 100% φυτικό, με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπη, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή γλυκαντικών, ενώ είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου και βιταμινών B2, B12 & D, κάνοντας τα overnight oats μου υγιεινά και δίνοντας τους μοναδική γεύση και άρωμα καρύδας.
Συνταγή
Bounty overnight oats με καρύδα και σοκολάτα
- Μερίδες: 3
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 8-12 ώρες
- Φυλάσσουμε τα overnight oats στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
Υλικά:
Υλικά για την επικάλυψη:
- 60 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- ½ κ.γλ. λάδι καρύδας
- 3 κ.σ. flakes καρύδας, ελαφρώς ψημένα ή τριμμένο ινδοκάρυδο
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμη με τους σπόρους chia και το ινδοκάρυδο. Περιχύνουμε με το Alpro Ρόφημα Καρύδας Χωρίς Ζάχαρη και το maple syrup και ανακατεύουμε πολύ καλά.
2) Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 βάζα, των 200-250 ml.
3) Παράλληλα ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Βάζουμε την κουβερτούρα και το λάδι καρύδας σε ανοξείδωτο μπολ και λιώνουμε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να έχουμε λείο σοκολατένιο μείγμα. Ρίχνουμε 1-2 κουταλιές σε κάθε βαζάκι καλύπτοντας το μείγμα βρώμης.
4) Πασπαλίζουμε με ψημένα flakes καρύδας (ή ινδοκάρυδο) και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 8-12 ώρες.
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Super Tip
Για να ψήσουμε τα flakes καρύδας: τα απλώνουμε σε μια στρώση σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 3-5 λεπτά, έχοντας το νου μας καθώς “αρπάζουν” πολύ εύκολα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!