Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Λαζανάκι μπλουμ με καραβίδες και αχηβάδες

Λαζανάκι μπλουμ με καραβίδες και αχηβάδες


Μα τι λαχταριστή και αρωματική μακαρονάδα θαλασσινών! Τα λαζάνια βράζουν σε έναν μυρωδάτο ζωμό λαχανικών και θαλασσινών με βαθιά νοστιμιά και το όλον συμπληρώνουν τα όστρακα και οι φίνες καραβίδες. Δοκιμάστε την.

1 ώρα προετοιμασία, 1 ώρα και 30′ μαγείρεμα, 2 ώρες αναμονή, Σύνολο: 4 ώρες και 30′

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τον ζωμό

Διαδικασία

Ζωμός

  1. Για να φτιάξουμε το λαζανάκι μπλουμ με καραβίδες και αχηβάδες, ξεκινάμε με το ζωμό.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  3. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές (και τα δύο είδη), τα καρότα, τα σκόρδα, τις δάφνες, το σέλινο, τη μαραθόριζα, τα κελύφη και τα κεφάλια από τις καραβίδες και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε 1.500 ml νερό, αφήνουμε τα υγρά να πάρουν μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
  5. Σε μια άλλη, βαθιά κατσαρόλα σουρώνουμε τον ζωμό, πιέζοντας τα βρασμένα λαχανικά και τα κελύφη με μια κουτάλα ώστε να βγάλουν το μέγιστο της νοστιμιάς τους.
  6. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον σουρωμένο ζωμό τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον πελτέ, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει ο ζωμός να κοχλάζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και μετριάζουμε τη φωτιά.
  7. Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία, ανακατεύοντας τακτικά. Θέλουμε να μείνουν σε λίγο ζουμάκι τα ζυμαρικά μας.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα μυρωδικά, τα 30 ml από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το όλον σε βαθιά πιατέλα.
  9. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με την πιπερίτσα και αλατοπίπερο για 1/2 έως 1 λεπτό.
  10. Ρίχνουμε τις καραβίδες και τις αχηβάδες, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, ίσα ίσα να αλλάξουν χρώμα οι καραβίδες.
  11. Ραντίζουμε με τον λεμονοχυμό και τα αδειάζουμε στην πιατέλα πάνω στα ζυμαρικά.
  12. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Μαγαζίνο

Σε κάθε σχέση εμφανίζονται ζητήματα που απαιτούν λύση, ειδικά όταν αυτά σχετίζονται με τον ύπνο, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα κρίσιμος για την υγεία μας....

Αθλητικά

To UEFA Youth League που κατέκτησε την περασμένη αγωνιστική περίοδο η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, έχει και φέτος έντονο «ελληνικό» χρώμα, καθώς στην πρεμιέρα...